Subotičani zadovoljni gradskim prevozom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2017, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotičani zadovoljni gradskim prevozom

JP "Suboticatrans" gradski saobraćaj obavlja na 13 linija na kojima je angažovano ukupno 35 vozila za prevoz putnika. Radnim danima saobraća 29 autobusa u intervalima od 20 minuta, a u terminima saobraćajnog špica i kraćim, dok je vikendom na gradskim linijama angažovano 16 vozila.

"Često idem gradskim autobusom. Zadovoljna sam", kaže jedna starija Subotičanka.

Isti stav deli većina putnika.

"Često dolazim iz Novog Kneževca zbog pregleda u subotičkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolnici. Zadovoljan sam gradskim prevozom", kaže jedan od putnika koga smo zatekli na autobuskom stajalištu kod Nove opštine.

Primedbe nemaju ni povremeni korisnici usluga "Suboticatrans"-a.

"Po gradu za prevoz najčešće koristim bicikl jer mi je to najjednostavnije. Ali, kada je hladno kao danas, idem gradskim autobusom i zadovoljan sam cenom i uslugom", kaže jedan Subotičanin.

Mesečna pretplatna karta za građane košta 2451 dinar. Uz povlastice, đaci i studenti plaćaju 1609, a penzioneri 965 dinara, dok stariji od 65 godina čija je penzija manja od 25.000 dinara, imaju besplatan gradski prevoz.

"Podaci za prošlu godinu pokazuju da smo prevezli ukupno 4,3 miliona putnika, pri čemu su naši autobusi prešlo oko 1,6 miliona kilometara. Imamo oko 36.000 korisnika mesečnih karata i 11.000 korisnika, takozvanog, "elektronskog novčanika", kaže Igor Prlja, rukovodilac gradskog saobraćaja JP "Suboticatrans".

JP "Suboticatrans" je 2012. godine uveo sistem elektronske naplate "Subus" koji omogućava lakše i brže plaćanje, kao i kraće zadržavanje autobusa na stajalištima.

"Deo "Subus"-a je i "elektronski novčanik" . Putnicima je omogućeno da, iako nemaju mesečnu kartu, povoljnije putuju u gradskom prevozu. Za njih je cena karte 60 dinara, dok je cena pojedinačne karte u vozilu 90 dinara", objašnjava Igor Prlja, rukovodilac gradskog saobraćaja JP "Suboticatrans".

Tokom protekle četiri godine, grad Subotica je finansirao obnovu i uređenje 40 autobuskih stajališta koja putnicima u gradskom saobraćaju pružaju zaštitu od vremenskih (ne)prilika, kao i sve potrebne informacije o redu vožnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.