Subotičani piju kvalitetnu vodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotičani piju kvalitetnu vodu

I pored toga što u okolini ne postoje nadzemni izvori i akumulacije, Subotičani za razliku od nekih drugih gradova u Vojvodini piju vodu zavidnog kvaliteta. Zakonske propise po pitanju kvaliteta subotički "Vodovod i kanalizacija" postiže procesom prečišćavanja podzemnih voda, tokom kojeg se poštuju strogi standardi kvaliteta. Njihova iskustva, kao i novine u standardnima, bile su neke od tema "Dana kvaliteta" u Regionalnoj privrednoj komori Subotice.

Zahvaljujući specifičnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Panonske nizije, Subotičani se pijaćom vodom snabdevaju iz dubinskih izvora u zemlji. Takva voda opterećena je materijama poput gvožđa, amonijaka i arsena. Subotički "Vodovod i kanalitzacija" takvu vodu prečišćava do nivoa koji više nego zadovoljava zakonske propise. O tome svedoče i standardi koje preduzeće primenjuje, a koji su dokaz kvaliteta potrošačima.

"Posedujemo HACCP, ISO 9001, 14001, OHSAS, tako da mogu da kažem da što se tiče tih standarda maksimalno se trudimo da potrošačima obezbeđujemo kvalitetnu i upravljački i sa svih aspekata kvalitetnu vodu", kaže Renata Radulović Novak, subspecijalista mikrobiologije u JKP "Vodovod i kanalizacija".

Standardi u proizvodnji pijaće vode bili su samo jedna od tema na današnjem Danu kvaliteta u Regionalnoj privrednoj komori Subotica. Kako je predstavljeno okupljenima, izmene u standardima kvaliteta usmerene su na pojednostavljenje zahteva. Tačnije, traži se manje papirologije, a više suštinskog rada.

"Polaže se dosta i na ispitivanje, identifikaciju, analizu i ocenjivanje rizika. Dakle, da se odluke što kvalitetnije pripreme i da na osnovu toga to polje kvaliteta bude kvalitetnije pokriveno i da bude, na kraju krajeva bolji proizvod i bolji proces, što će obezbediti bolje rezultate rada i za celokupnu firmu", navodi Andraš Kiči, predstavnik sertifikacione kuće "Certop".

Dan kvaliteta je tradicionalna manifestacija Regionalne privredne komore Subotica na kojoj se svake godine zainteresovanim preduzetnicima i preduzećima predstavljaju novine iz oblasti standardizacije. Učešće je besplatno.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.