Subotica pomaže Karitas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica pomaže Karitas

SUBOTICA -

Iz gradskog budžeta u Subotici naredne godine biće izdvojeno tri miliona dinara pomoći za funkcionisanje Humanitarne organizacije Karitas, koja radi u okviru Subotičke biskupije, najavio je danas gradonačelnik.

Na taj način će i bez priliva sredstava od međunarodnih donatora Karitas u 2012. godini nastaviti sa aktivnostima i programima pomoći starijim osobama.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je, na prijemu koji je priredio za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Karitasa Ištvana Dobaija, naglasio da grad izuzetno ceni sve što ova crkvena humanitarna organizacija preduzima da bi ljudima u nevolji pomogla.

"Humanitarnoj organizaciji, čiji je cilj da svaka osoba može da živi životom dostojnim čoveka, pomoć je zaista neophodna, pogotovo sada, kada su donatori iz inostranstva otkazali finansiranje zbog sopstvene krize", rekao je Vučinić.

Prema njegovim rečima, usluge Karitasa veoma su značajne, a pažnja, nega i briga o ljudima koje pružaju iz Karitasa, kao iz Centra za socijalni rad i Gerontološkog centra u Subotici, deo su iste mreže i iste misije.

Ištvan Dobai je zahvalio na pomoći, dodajući da je to jedinstven primer da jedna humanitarna organizacija kojoj je crkva osnivač ima takvu podršku grada.

"U narednoj godini imaćemo duplo više sredstava u odnosu na 2011. godinu, ukupno oko 5,9 miliona dinara. To će biti dovoljno da umesto za dosadašnjih 90, kućnu negu i pomoć u kući obezbedimo za 180, uglavnom siromašnih ljudi", rekao je Dobai.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.