Subotica domaćin ekipnog prvenstva Srbije u šahu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica domaćin ekipnog prvenstva Srbije u šahu

U Subotici je danas počelo ekipno prvenstvo Srbije u šahu. Po brojnim ocenama, na osnovu imena učesnika, ovo je jedan od najjačih ekipnih šampionata zemlje u poslednjoj deceniji.

Povlačenjem prvog poteza, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je takmičenje Prve lige Srbije u šahu, domaćeg ekipnog šampinata u ženskoj i muškoj konkurenciji. Na prvenstvu učestvuje po dvanaest ekipa u obe konkurencije.

"Ovo je u poslednjih deset godina jedan od najjačih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekipnih šampionata, igraju vrlo poznati inostrani šahisti. što se klubova tiče, ima jedno pet klubova, po mom mišljenju, koji se bore za medalje i za to prvo mesto, možda tri-četiri ekipe će se boriti za opstanak, znači biće zanimljivo sve do samog kraja", ocenjuje velemajstor Šah kluba Spartak Subotica Nikola Sedlak.

Subotica je po četvrti put domaćin najelitnijeg ekipnog takmičenja u Srbiji, koje je okupilo krem domaćeg šaha.

"Ovo je zaista velika prilika da ponovo vratimo u žižu javnosti ovo veliko ne samo takmičenje, nego i ovu sjajnu igru u kojoj smo nekada toliko bili dobri i igrali značajnu svetsku ulogu. Nama ponovo trebaju mladi ljudi u šahu, trebaju nam neke nove šahovske zvezde, da bi naša reprezentacija, ali i da bi pojedinačno naš šah ponovo zauzeo dostojno mesto u Evropi i u svetu", smatra potpredsednik Šahovskog saveza Srbije Saša Adamović.

Prva liga Srbije u obe konkurencije traje do prvog septembra u Subotici, a domaćin je Šah klub Spartak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.