Subotica danas bez gasa i grejanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 11:45

Subotica danas bez gasa i grejanja

Oko dvadeset hiljada domaćinstava u Subotici danas je ostalo bez snabdevanja gasom odnosno toplotnom energijom.

Razlog za prekid snabedvanja su radovi na saniranju oštećenja razvodnog gasovoda koje izvodi Srbijagas.

Bez gasa su ostala domaćinstva i preduzeća koja snabdeva Suboticagas, a s obzirom na to da je gas osnovni energent i za proizvodnju toplotne energije Subotičke toplane, samim tim je došlo i do prekida u isporuci energije u sistemu daljinskog grejanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Očekivani završetak radova i prestanak kratkotrajnog poremećaja u isporuci prirodnog gasa je u četvrtak, 29.10.2020. godine oko 21:00 časova, nakon čega će Operator transportnog sistema otpočeti sa normalnom isporukom gasa" – saopšteno je iz Srbijagasa.

Isključenjem gasa pogođeno je oko deset hiljada potrošača koje snabdeva lokalni operater Suboticagas i skoro isto toliko domaćinstava koja se greju putem Subotičke toplane.

Normalizaciju snabdevanja toplotnom energijom u toplani očekuju sutra u jutarnjim satima.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.