Subotica beleži najbolju realizaciju budžeta u poslednjih deset godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2021, 12:37

Subotica beleži najbolju realizaciju budžeta u poslednjih deset godina

Subotica beleži najbolju realizaciju budžeta u poslednjih deset godina. Gradska kasa je u prvih šest meseci raspolagala sa 3,6 milijardi dinara, što iznosi preko 50 odsto planiranog godišnjeg obima.

Vladajuća većina i odbornici opozicije u Skupštini grada Subotice retko pronalaze zajednički jezik, ali danas su bili složni u oceni da je u prvih šest meseci ove godine rukovodstvo grada dobro radilo svoj posao, što se najbolje ogleda u realizaciji budžeta za taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << period od preko 50 odsto u odnosu na planirani iznos.

"Mi imamo suficit finansijski preko pola milijarde dinara, a odgovorili smo na sve izazove koji su bili pred nama, što se tiče samog izvršenja budžeta i zahteva naših korisnika", objašnjava Veljko Vojnić, šef odborničke grupe SNS-a.

"Faktički sa ovim budžetom je sadašnja vlast pokazala da može operativno da raspolaže i da napravi dobar rezultat. To je bio razlog da mi podržimo taj budžet, jer mi se bavimo objektivnom kritikom događaja ovde, a ne bavimo se kritizerstvom", kaže Miroslav Milojević, šef odborničke grupe "Pokret građanske Subotice".

Ono što opozicija nije podržala jeste Odluka o novom, kako kažu, pravednijem obračunu potrošene toplotne energije.

"Procenat korišćenja alokatora i ta raspodela će u skladu sa tim biti drugačije obračunata, u smislu da će se ukoliko doće do nekih prekomernih, da tako kažem zatvaranja ili nekorišćenja grejnih tela, da će se vršiti malo drugačiji obračun prilikom raspodele utrošene toplotne energije", ističe Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

"Građanima su sugerisali da uzmu alokatore koji uopšte nisu bili jeftini i građani su kupili te alokatore, ali ništa se nije u značajnoj meri njihova potrošnja i cena toplotne energije koja im je isporučivana smanjila. Zato mi i ovoga puta dovodimo u sumnju da će ovaj obračun biti pravičan", kaže Miroslav Milojević.

Direktor Subotičke toplane, Saša Petković je demantovao tvrdnje pojedinih opozicionih odbornika da se usluge subotičkog preduzeća najskuplje u zemlji.

"Subotička toplana je jedna od najjeftinijih u Srbiji. Prosečna cena grejanja je 80 dinara po kvadratnom metru, u Novom Sadu je oko 100 dinara, a u Beogradu je oko 120 dinara po kvadratnom metru", objašnjava Saša Petković, v.d. direktora JKP "Subotička Toplana".

Skupština grada Subotice danas je imenovala i direktore četiri javna preduzeća. U triu preduzeća ostaju ljudi koji su i do sada obavljali tu funkciju, dok je novo ime jedino Timea Horvat, nekadašnja zamenica gradonačelnika Subotice, koja će u buduće biti na čelu Javno-komunalnog preduzeća "Suboticagas".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.