Subotica: Ustanove platile milion i po dinara na žalbe oko nabavki

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Ustanove platile milion i po dinara na žalbe oko nabavki

Lokalna samouprava, javna preduzeća i ustanove u Subotici, platili su tokom 2017. godine blizu milion i po dinara na ime troškova žalbi ponuđača u postupcima delimično ili u celosti poništenih javnih nabavki, piše subotički portal Magločistač.

Kako se navodi, tokom prošle godine Komisiji za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki, podneto je više od dvadeset zahteva u javnim nabavkama koje je sprovodila lokalna samouprava i javna preduzeća u Subotici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Najveći iznos od nešto više od 460.000 dinara platio je Grad Subotica, u sklopu javne nabavke kamiona smećara i auto-podizača za potrebe Regionalne deponije, jer je Komisija u dva navrata usvajala žalbe ponuđača i delimično poništavala nabavke.

Na drugom mestu po visini ovih troškova je JKP "Vodovod i kanalizacija" sa 337.500 dinara.

Opšta bolnica u Subotici platila je u dva navrata ukupno 249.000 dinara, dok je u još dva navrata Komisija žalbu protiv ove ustanove odbacila.

Suboticagas je u jednom slučaju platio troškove u iznosu od 157.500 dinara, dok je u tri slučaja Komisija odbila zahtev za zaštitu ponuđača.

Preduzeće "Čistoća i zelenilo" platilo je 120.000, Subotička toplana 82.500, a Subotica-trans 60.000 dinara, navodi Magločistač.

Postupak koji je pokrenut protiv Studentskog centra obustavljen je nakon odustajanja ponuđača.

Autor: Magločistač

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.