Subotica: Traži se idejno rešenje za centar

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Traži se idejno rešenje za centar

Direkcija za izgradnju Subotice raspisala je konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja trgova i ulica u centru tog grada.

Krajnji rok za predaju radova je 24. novembar 2014. godine. Prostor koji je obuhvaćen konkursom nalazi se u samom centru grada, a ukupne je površine pet hektara. Prostorne celine su Trg Slobode, Korzo, Štrosmajerova, Marije Korvina i Trg Republike. Osnovni akcenat sa projektnim zadatkom stavljen je na uređenje jugoistočne Trga Slobode, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na kome se trenutno nalazi devastirana fontana sa oblogom od žolnai keramike, koja van upotrebe.

Predviđeno je njeno uklanjanje i novo popločavanje celog područja, obuhvaćenog projektnim zadatkom. Projektanti treba da predvide mogućnost faznosti izvođenja, odnosno - rekonstrukciju po celinama, jer će realizacija zavisiti od finansijske mogućnosti lokalne samouprave.

Svrha i cilj konkursa je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja uređenja trgova i ulica u centru Subotice, odnosno da se između više predloženih rešenja dobije najkvalitetnije. Nagrađeni i otkupljeni radovi će biti osnov za izradu urbanističke i projektne dokumentacije predmetnog prostora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.