Subotica: Prekršajne prijave protiv migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Prekršajne prijave protiv migranata

Od oko 13.000 predmeta koje je Prekršajni sud u Subotici imao u prvih šest meseci, 60 odsto su prekršajne prijave protiv stranih državljana zbog pokušaja prelaska ili ilegalnog prelaska državne granice, rekao je predsednik tog suda Ljubo Simić.

Prema njegovim rečima, u prvom polugodištu bilo je 8.300 novoprimljenih i 4.500 prenetih predmeta.

Pored prekršajnih prijava protiv stranih državljana, preostali deo predmeta su uglavnom prijave gde se postupak pokreće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na osnovu zahteva saobraćajne policije, a u manjem broju poreskih i carinskih organa i zbog povrede javnog reda i mira, rekao je Simić za "Ju eko televiziju".

Govoreći o readmisiji i vraćanju stranih državljana iz Mađarske u Srbiju, Simić je rekao da se svakodnevno vraća jedan broj lica. "Po međudržavnom sporazumu, postupkom readmisije, na područje ovog suda, iz Mađarske svakodnevno se vraća oko 30 lica", rekao je predsednik Prekršajnog suda.

Informacije od kolega iz susednog suda u Senti pokazuju da se na području Kanjiže takođe svakodnevno vraća određeni broj lica, rekao je Simić, dodajući da sada ima veći broj lica koja su u postupku, a koja još nisu prešla državnu granicu što znači da su naši državni organi, nadležni za sprečavanje prelaska državne granice, preduzeli neke aktivnosti i da se rezultat vidi.

"U ponedeljak smo u postupku imali 120 lica koji su sprečeni u prelasku državne granice sa naše teritorije, a sankcije su razlicite u zavisnosti od uzrasta, načina izvšenja dela, materijalnog položaja tih lica", rekao je Simić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.