Subotica: Penzioneri i radnici najčešće zvali ombudsmana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020, 17:46

Subotica: Penzioneri i radnici najčešće zvali ombudsmana

Od uvođenja vanrednog stanja, Kancelariji lokalnog ombudsmana u Subotici najčešće su se obraćali penzioneri i radnici sa pitanjima koja prava se mogu suspendovati, a koja ne, kao i sa nedoumicama u vezi sa uvođenjem mera zabrane kretanja i okupljanja.

Kako navodi Erika Tot Salaj, lokalni ombudsman, mnoštvo pitanja imali su i radnici koji su se na prvom mestu uplašili od otkaza, a onda su želeli da saznaju više o radu od kuće, kao i da li imaju pravo da ostanu sa decom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Salaj kaže da su oni, kada se uvidelo da postoji mogućnost povrede prava, upućivani na Republički inspektorat za rad.

Kako ističe, najviše poziva je stizalo od penzionera, naročito onih koji su u prigradskim mesnim zajednicama, i dodaje da su građani upućivali brojna pitanja, jer je, kako kaže, život trebao da se organizuje na novi način.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.