Subotica: Novo ruho i kamere za tri raskrsnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Novo ruho i kamere za tri raskrsnice

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine finasiraće sa 73 miliona dinara rekonstrukciju tri raskrsnice i postavljanje video nadzora u centru Subotice kako bi bio ubrzan protok saobraćaja, povećana bezbednost i smanjen broj saobraćajnih udesa.

Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog - od raskrsnice sa ulicom Braće Radić, preko raskrsnice sa Štrosmajerovom pa do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca - treba da reši veliki, višedecenijski saobraćajni problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u centru Subotice.

"Ulica koja se rekonstriše deo je glavne gradske saobraćajnice koja počinje od ulaska u Suboticu i predstavlja deo nekadašnjeg puta M-22. Najveći broj vozila se pojavljuje na tom delu puta i ova prva faza će, sasvim sigurno, mnogo doprineti da se smanji broj saobraćajnih nezgoda. Dosta je reći da je jedno nedavno brojanje pokazalo da, za svega 24 sata, na tom delu puta prođe 400 autobusa", kaže Milan Vasović, direktor JP "Suboticatrans".

Kako je planirano, do sredine marta biće raspisana javna nabavka, a radovi na izgradnji traka za skretanje u levo iz ulice Maksima Gorkog u Štrosmajerovu i ulicu Braće Radić, izvodiće se tokom leta, kada je smanjen intenzitet saobraćaja, jer neće biti potpunog zatvaranja saobraćajnice.

"Ovim projektom ćemo rešiti praktično trake za leva skretanja. Znači, nedostatak tih traka pravi velike probleme u vidu zagušenja saobraćajnih tokova i, naravno, bezbednosti saobraćaja. U blizini je i osnovna škola tako da ćemo izgradnjom tih traka povećati protočnost saobraćaja i podići nivo bezbednosti", navodi Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje grada Subotica.

"Osim toga, planirano je i postavljanje nove svetlosne vertikalne i horizontalne signalizacije. Osim toga, planirano je i postavljanje sistema video nadzora koji će biti povezan sa onim koji je već postavljen kod hotela "Patria" tako da će to predstavljati jedan jedinstven sistem koji će biti povezan sa MUP-om", ističe Milan Marjanov, šef Službe za puteve u JP Preduzeće za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje

Projekat "Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca, zajedno sa postavljenjem sistema video-nadzora, koštaće 73 miliona dinara, a sredstva za rešavanje velikog saobraćajnog problema u centru Subotice obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.