Subotica: Namešten izbor za najbolji sportski kolektiv?

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Namešten izbor za najbolji sportski kolektiv?

Ženski fudbalski klub "Spartak" iz Subotice optužio je žiri da je na izboru za najbolje sportske kolektive za 2015. godinu u Subotici nepravedno dodelio prvo mesto ŽOK "Spartak" i RK "Spartak Voj-put".

ŽOK "Spartak" i RK "Spartak Voj-put" su drugoplasirane ekipe u nacionalnim prvenstvima i nisu osvojile nijedan Kup u tekućoj godini. S druge strane, prema osvojenim trofejima, najuspešnija dva kluba u 2015. godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Subotici bili su ŽFK "Spartak" i klub dizača tegova "Spartak", koji su ujedno i šampioni Srbije, kao i osvajači nacionalnih i internacionalnih kupova.

Fudalerke Spartaka su u Srbiji osvojile sve što se moglo osvojiti, a na najbolji način su prezentovale Suboticu i Srbiju u Ligi šampiona, gde su igrale protiv najbolje evropske ekipe, nemačkog Volfsburga. Povodom ovakvog izbora, rukovodstvo ŽFK "Spartak" poslalo je otvoreno pismo u kojem navodi da je ove godine odluka donešena kriterijumom "ko je sa kim dobar".

- Definitivno su zavladali "privatni i politički" kriterijumi u sportu i kriterijum "ko je sa kim dobar". Ovogodišnji izbor za najuspešniji sportski kolektiv je velika bruka i sramota za ceo grad i sa žaljenjem konstatujemo da su pojedinci urušili dobru nameru i lepu tradiciju Subotičkih novina - navode u pismu.

Oni su pozvali sve nadležne, Grad, "Subotičke novine", kao i sve članove žirija, da se izbori ponove.

- Zato ovom prilikom pozivamo gradonačelnika, predsednika Skupštine grada i urednike sportske redakcije "Subotičkih novina" da po hitnom postupku preispitaju način rada "stručnog žirija" pri donošenju priznanja najboljim sportskim kolektivima grada Subotice na osnovu ostvarenih rezultata - stoji u pismu.

Jedan od članova žirija, sekretar Sportskog saveza Zoran Olajić rekao je za 021. rs da je kriterijum koji je odlučivao o izboru bio konkurencija u takmičenjima.

- Konkurencija u takmičenjima fudbalerki i dizača tegova je vrlo slaba. Što se tiče ženskog fudbala, ima samo tri nivoa takmičenja. Klub dizača tegova ima konkurenciju od osam klubova. Priznaje se da je ŽFK "Spartak" prvak lige, da su osvajači kupa, da su bili među 64 ekipe u Ligi šampiona, ali je konkurencija u takvoj vrsti sporta vrlo mala. Oni su Požarevcu dali gol na svaki drugi minut, čini mi se da je bilo 47:0, pa im je Požarevac došao sa osam igračica. Oni uživaju sve benefite, ali nivo takmičenja je takav da konkurenciju gotovo nemaju, i to je odlučilo da budu drugi. Nije sramota biti drugi u takvoj konkurenciji - rekao je Olujić.

Sportski novinar "Subotičkih novina" Nikola Tantić rekao je za 021.rs da je u pitanju bio izbor za najbolji kolektiv, a ne ekipu pojedinačno.

- Izbor nije zavisio samo od uspeha jedne seniorske ekipe, ovo je bio izbor za sportski kolektiv. Mogu da pretpostavim da je to bio jedan od razloga ovakve raspodele prva tri mesta - rekao je Tantić.

U žiriju su ove godine bili predsednik sportskog društva "Jovan Mikić Spartak" Đula Mešter, predsednik Skupštine Sportskog saveza Subotice Sreten Damjanović, predsednika U.O. Sportskog saveza Subotice Atila Kikić, član Gradskog veća zaduženog za sport Vjekoslav Ostrogonac i sekretar Sportskog saveza Subotica Zoran Olajić, kao i tri novinara iz "Subotičkih novina".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.