Subotica: Na redu proširenje Ulice proleterskih brigada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2022, 12:58

Subotica: Na redu proširenje Ulice proleterskih brigada

Nastavlja se rekonstrukcija putne infrastrukture u Subotici. Trenutno se radi na proširenju Ulice proleterskih brigada, jedne od najfrekventnijih ulica u Mesnoj zajednici Zorka.

Godinama se saobraćaj u toj ulici odvijao otežano. Širina puta od četiri metra nije bila dovoljna da se vozila bezbedno mimoilaze, zbog toga je grad odlučio da ovu ulicu rekonstruiše u dužini od jednog kilometra.

"Sa četiri metra je proširena na pet metara, čime se poboljšao protok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saobraćaja. Prvi put su korištene neke nove tehnologije, takozvane putne mreže za smanjenje lomova, s obzirom na to da je ova ulica predviđena i za teški teretni saobraćaj. Prvi put je dakle nešto tako novo korišćeno u Subotici, videćemo kako će se pokazati u narednom period, pa da to koristimo i u buduće", objašnjava Ognjen Golubović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Vrednost ovog posla je blizu 15 miliona dinara, i kako je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić istakao to predstavlja nastavak radova na obnovi i izgradnji putne infrastrukture u gradu na severu Pokrajine.

"Krajem jula, početkom avgusta, kada se završe sve tenderske procedure, kako smo i ranije najavljivali, kreće se u rekonstrukciju Novosadskog puta, odnosno obilaznice na Paliću, tri ulice u gradu i dve ulice u prigradskim naseljima, a priprema se projektno tehnička dokumentacija za 17 ulica, koje će biti urađene naredne godine. Znači ogromna ulaganja u infrastrukturu putne mreže Grada Subotice", kaže Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

U narednom period biće nastavljena rekonstrukcija ulice Proleterskih brigade, mimo ovog jednog kilometra, zatim na red dolazi i Zorkina ulica, takođe veoma važna za stanovnike ovog dela grada, a uskoro se nastavlja i obnova Somborskog puta, važne saobraćajnice u centru grada, ovoga puta između ulica Matije Gupca i Zagrebačke.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

IZGRADNJA KOLOVOZA U JOŠ 17 ULICA Od avgusta se nastavlja rekonstrukcija subotičkih saobraćajnica

Izvor: Blic, 30.Jun.2022

Ulica Proleterskih brigada u subotičkoj mesnoj zajednici "Zorka" uskoro će ponovo biti potpuno prohodna jer se radovi na njenoj rehabilitaciji i proširenju kolovoza privode kraju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.