Izvor: B92, 11.Feb.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Maglaji razrešen dužnosti

Subotica -- Predsednik skupštine Subotice Jene Maglaji iz Saveza vojvođanskih Mađara razrešen je dužnosti, čime je prestala da postoji lokalna koalicija DS-a i SVM-a.

Maglaji je kazao da je njegova odluka da podnese neopozivu ostavku na funkciju predsednika Gradske skupštine "rezultat dešavanja na prethodnoj sednici", kada je usvojena racionalizacija Gradskog veća i time praktično SVM-u "smanjena mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da utiče na odluke izvršne vlasti".

Maglaji je vođenje sastanka prepustio zameniku predsednika skupštine Slavku Paraću i prešao u odborničke klupe.

Za nove članice Gradskog veća koje će biti zaduženo za socijalnu zaštitu i zdravstvo i za međunarodnu regionalnu saradnju imenovani su sociolog Mariju Biači i ekonomista Erik Kudlik.

Pre imenovanja novih članica skupština je usvojila zaključak o prestanku mandata u Gradskom veću Evi Kun Sabo i Đuli Ladockiju koji su podneli ostavke.

Skupština je razrešila i dosadašnjeg direktora Direkcije za izgradnju grada Jozefa Juricu. Za v.d. direktora imenovan je Josip Kovač Striko koji je do sada radio kao asistent na Građevinskom fakultetu.

Na sednici Skupštine grada usvojen i predlog odluke i u izradi plana detaljne regulacije budućeg gradničnog prelaza Bajmok.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.