Subotica: Dva miliona za projekte podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 13:59

Subotica: Dva miliona za projekte podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine

Ekološka udruženja građana u Subotici ove godine će imati na raspolaganju dva miliona dinara za projekte podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine. Prošle godine za ove konkurse vladalo je veliko interesovanje.

Promovisanje unapređenja kvaliteta vazduha, sistema upravljanja otpadom, prirodnih vrednosti i obeležavanje vrednih datuma – glavne su teme ovogodišnjeg konkursa iz oblasti zaštite životne sredine u Subotici.

„U tom smislu smo u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godini u prednosti u odnosu na prošlogodišnji konkurs jer je on ranije raspisan tako da će udruženja moći da iskoriste značajne datume iz oblasti zaštite životne sredine kao što su Dan planete zemlje – 22. april i 5. jun – Svetski dan zaštite životne sredine“, rekao je šef Službe za zaštitu životne sredine Žika Reh.

Maksimalna suma koja će biti odobravana po jednom Udruženju jeste 150.000 dinara.

„Podizanje svesti na koji način može otpad da se iskoristi, na koji način može da se poboljša kvalitet vazduha – za to treba jedno šire angažovanje u društvu i tu civilne organizacije igraju veoma bitnu ulogu“, smatra sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Aleksandar Vitković.

Ovakav konkurs, nakon duže pauze, prvi put je raspisan prošle godine. Od 33 prijave, finansirano je 30 projekata.

„Imamo na raspolaganju 2,5 miliona dinara, kao i prethodne godine, i pozivam udruženja da i ove godine budu deo ovog programa“, rekla je članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu Hajnalka Bognar Pastor.

Konkursi su raspisani danas, a otvoreni su do kraja februara, dok će odabrani projekti biti poznati do kraja marta.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subotica: Projektima iz oblasti zaštite životne sredine do 150.000 dinara

Izvor: Danas, 07.Feb.2022

Grad Subotica je raspisao javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana iz oblasti zaštite životne sredine. Ove godine je u ove svrhe izdvojeno ukupno 2,5 miliona dinara, a maksimalni iznos koji udruženja mogu da dobiju po projektu je 150.000 dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.