Subotica: Do kraja oktobra video-nadzor

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Do kraja oktobra video-nadzor

Do kraja oktobra Subotica će konačno da dobije video-nadzor.

Lokalna samouprava je potpisala ugovor sa subotičkim preduzećem "Selma", koje je dalo najbolju ponudu na tenderu. Reč je o pilot-projektu koji se odnosi na video analitiku saobraćaja i određenih delova grada za sprečavanje kriminala. Vrednost projekta 6,2 miliona dinara, plus PDV.

Stručnjaci iz preduzeća Selma zajedno sa nadzornim organom sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će da obiđu svih devet lokacija gde bi trebalo da budu postavljene kamere. Reč je o raskrsnicama Frana Supila i Somborskog puta, Beogradski put i Aksentija Marodića, Horgorški put i Kanjiški put, Đure Đakovića, Maksima Gorkog i Senćanskog puta, odnosno kod hotela "Patria" i tamo će biti postavljena i kamera za snimanje saobraćajnih prekršaja, Karađorđev put kod Džamije, Senćanski put i Bajnatska ulica, Trg Sinagoge, Vase Stajića kod Hotela “Galerija” i Korzo.

Cilj ove akcije je da se smanji broj saobraćajnih prekršaja, kao i oštećenje javne imovine. Ukoliko ovaj pilot-projekat da dobre rezultate, sledeće godine će se postaviti kamere i na drugim mestima koja su kritična, a odrediće ih policija. Sve šta kamere zabeleže, direktno se šalje u MUP.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.