Subotica: Brutalno pretukao psa

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Brutalno pretukao psa

Jedan lovac iz subotičkog naselja Mali Radanovac pretukao je juče motkom bolesnog i iznemoglog napuštenog psa naočigled komšija koji su ga sa terase molili da prestane.

Pošto se nije osvrtao na povike, komšije su odmah pozvale subotičku policiju koja nažalost nije izašla ni posle trećeg poziva.

Nesrećni pas je u stravičnim bolovima ležao na ulici ceo taj dan i deo narednog dana. Policija i dalje nije izlazila, uviđaj nije izvršen, a lovac nije uhapšen.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />Narednog dana je na lice mesta izašla komunalna inspekcija. Pas je prebačen u veterinarsku stanicu gde su aktivisti udruženja "Anima" iz Subotice preuzeli brigu o njemu. Psa su nazvali Miki i trenutno se bore za njegov život. Utvrđeno je da je Miki bio bolestan i ekstremno neuhranjen i pre povređivanja.

Lovac mu je zadao brojne povrede po glavi i telu, Miki ima frakturu lobanje, potres mozga, a verovatno i moždano krvarenje. Pas je pregledan u ordinaciji i možda ima niz preloma, ali ga je zbog opšteg stanja nemoguće snimiti. Pošto PVS "Panvet" nema svoj stacionar, pas se trenutno nalazi kod jedne aktivistkinje udruženja "Anima".

Policija trenutno ispituje slučaj, a na pitanje zašto je to uradio, lovac je odgovorio da je psa "samo malo terao motkom".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.