Subotić se nagodio sa Nacionalom

Izvor: B92, 22.Mar.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić se nagodio sa "Nacionalom"

Beograd -- Stanko Subotić Cane preko advokata sklopio vansudski dogovor s hrvatskim "Nacionalom" po kom se taj list ograđuje od svih "klevetničkih tekstova" o Subotiću.

"Novi vlasnici Nacionala - NCL Media grupa ogradili su se od svih pisanja nedeljnika Nacional kojim je 2001. godine pokrenuta hajka protiv Subotića", precizirala je advokatica Lina Budak, jedan od Subotićevih branilaca u beogradskom Medija centru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Subotić je za uzvrat povukao sve tužbe protiv tog nedeljnika, čime su okončani svi sudski sporovi, napomenula je Budakova.

Subotićev branilac Radoslav Tadić rekao je da je pre dva dana podneo žalbu Apelacionom sudu u Beogradu na presudu Specijalnog suda kojom je Subotić 28. oktobra 2011. godine osuđen na šest godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i šverca cigareta tokom devedesetih.

Branilac je precizirao da presudu osporava jer smatra da je za krivično delo koje je opisano u presudi nastupila zastarelost, kao i da ju je doneo nenadležni i nepropisno sastavljeni sud.

Advokat žalbom traži da se ta presuda preinači i Subotić oslobodi optužbi ili da se ukine i naloži novo suđenje.

Advokat Tadić je napomenuo da je Subotić spreman da dođe na sednicu Apelacionog suda ukoliko mu se ukine pritvor i poternica koja je za njim raspisana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cane se nagodio sa hrvatskim "Nacionalom"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2012

BEOGRAD -..Zagrebački advokat odbeglog biznismena Stanka Subotića Caneta Lina Budak izjavila je danas da je on sklopio vansudsku nagodbu sa hrvatskim "Nacionalom" prema kojoj se novi vlasnici tog nedeljnika ograđuju od svih, kako je navela, "klevetničkih tekstova" o Subotiću..."Novi vlasnici "Nacionala"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Povlačenje svih tekstova sa interneta

Izvor: Danas, 22.Mar.2012

Odbegli srpski biznismen Stanko Subotić Cane nagodio se sa novim vlasnicima hrvatskog nedeljnika Nacional, da se uredništvo ogradi od svih pisanja kojim je počev od 2001. godine pokrenuta hajka protiv njega, saopštila je advokatica Lina Budak.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.