Izvor: B92, 17.Maj.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić odregovao na optužbe

Beograd -- Povodom saopštenja "Novosti", "Ringijera" i "Pres pablišing grupe" da Stanko Subotić i "VAC" pokušavaju da preuzmu tržište štampe u Srbiji, oglasio se Subotić.

On je u saopštenju neveo da nije osumnjičen ni za kakva najteža krivična dela već za jednu zloupotrebu službenog položaja u privatnoj firmi, čiji je vlasnik.

Subotić navodi da od 2007. od kada je na optužnici, ne upravlja firmom "Futura", i da od 2008. zbog ucena Milana Beka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i srpskih političara nije u poslovima sa VAC-om osim finansijskih obaveza i garancija.

Te garancije je, kako kaže, izdao još 2006. godine prilikom privatizacije "Večernjih novosti", i to u ime Milana Beka i Miroslava Miškovića.

Kako su sa parama VAC-a njih dvojica kupili "Novosti", a akcije zadržali za sebe i evo četiri godine ih ne predaju vlasnicima, VAC je aktivirao moju garanciju i trenutno zbog toga imam višemilionsku štetu, navodi Subotić.

On je optužio "Telekom" da je najodgovorniji za pokretanje stečaja po nalogu Vlade Srbije.

Subotić na kraju saopštava da će njegovi advokati predati izjave specijalnom tužiocu za organizovani kriminal, uz obimnu dokumentaciju, a koje se odnose na krivična dela oko privatizacija "Novosti", "Putnika", Luke Beograd, "Trudbenika" iz Vršca i mnoge druge.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.