Sto violina oduševilo Subotičane

Izvor: Blic, 18.Dec.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sto violina oduševilo Subotičane

Mađarski ciganski simfonijski orkestar „100 violina“ održao je u subotičkoj Hali sportova koncert za pamćenje.

Tročasovno spektakularno muzičko putovanje kroz romsku muziku i najpoznatije svetske klasične kompozicije oduševilo je 2.500 posetilaca, a počelo je Štrausovim valcerom „Na lepom plavom Dunavu“ .

Orkestar nazivaju i ponos Mađarske, a uz virtuoze proslavljene od Amerike do Japana, nastupila je i šestogodišnja Vivijen Lakatoš koja živi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << školuje se u Beču.

- Posle novogodišnjeg koncerta u Beču ovo je najviše što su Subotičani mogli da dobiju. Srećni smo što smo u Subotici i mnogo nam se dopada jer je to grad secesije. Žao mi je što večeras nije sa nama i Zvonko Bogdan. Održaćemo klasičan koncert uz Lista, Bramsa, Bizea, „Monti čardaš“ i mnogo drugih kompozicija koje oduševljavaju publiku. Gost iznenađenja je devojčica koja je već virtuoz, a orkestar posle Subotice nastupa u rumunskom Erdelju, češkim Košicama i pripremamo se za tradiconalni koncert u Budimpešti, a zatim i u Toskani, u mestu Luka gde je rođen Pučini – rekao je pred koncert za „Blic“ Stevan Ivanić iz ekipe menadžera orkestra.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.