Štednja u subotičkoj toplani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 13:11

Štednja u subotičkoj toplani

Manje toplote, po višim cenama. Zbog mera štednje, temperature u stanovima koje zagreva Subotička toplana će u predstojećoj grejnoj sezoni biti za jedan stepen niže, dok je zbog poskupljenja, u prvom redu struje i gasa, cena daljinskog grejanja u Subotici povećana za deset posto. Za “ne daj bože” remontovana su i mazutna postrojenja.

Nakon petomesečnih remonta, toplana u Subotici spremna je za početak grejne sezone. Među oko 800 remontnih zadataka bila je i rekonstrukcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompletnog mazutnog voda i pripadajućeg rezervoara, kako bi se u slučaju poremećaja na tržištu gasa, koji je je glavni energent toplane, obezbedila alternativa za zagrevanje oko 10.000 stambenih i više hiljada poslovnih potrošača.

„Mogu da konstatujem da smo u ovom momentu potpuno spremni za početak grejne sezone. Kao što i sami znate, prema odluci Grada, zvanična grejna sezona počinje petnaestog oktobra. Mi od prvog oktobra pratimo svake večeri u dvadeset i jedan čas koja je temperatura, i u slučaju da se desi da tri noći zaredom bude ispod dvanaest stepeni, mi ćemo pokrenuti postrojenja i krenuti sa grejanjem”- kaže direktor JKP Subotička toplana Saša Petković.

Subotička toplana u novu grejnu sezonu ulazi i sa povećanim cenama, za oko 10 odsto, koje će se obračunavati od prvog novembra.

„Od 2018. Subotička toplana nije podizala cene. U međuvremenu imamo poskupljenje gasa za 12 posto, poskupljenje električne energije za 26,3 posto, tako da smo u dogovoru Grada i rukovodstva Subotičke toplane doneli odluku, a vodili smo računa i o interesu korisnika daljinskog grejanja, da podignemo cenu koštanja daljinskog grejanja za 10 posto”- kaže gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Gradonačelnik uverava da je država obezbedila dovoljne rezerve gasa, ali će se u sklopu mera štednje garantovane temperature na koje se stanovi zagrevaju spustiti sa 21 na 20 stepeni.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.