Stanko - Cane Subotić svedočio u Podgorici u slučaju Marović

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2018, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanko - Cane Subotić svedočio u Podgorici u slučaju Marović

Biznismen Stanko - Cane Subotić kazao je danas u Višem sudu u Podgorici, u postupku za trajno oduzimanje imovine Svetozaru Maroviću - bivšem predsedniku državne zajednice Srbije i Crne Gore, da često pozajmljuje novac dobrim prijateljima i da ne traži da mu ga vrate.

On je kazao da je krajem avgusta ili početkom septembra 2015. godine pozajmio milion i po evra Isatu Boljeviću u hotelu na Svetom Stefanu.

Subotić je time potvrdio priču Boljevića koji je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << postupka ranije izjavio da je od njega pozajmio 1,5 miliona evra. Kasnije je Boljević taj iznos pozajmio Radojici Krstoviću kako bi od Marovića kupio vilu u budvanskom naselju Babin do.

"Sa Boljevićem sam prijatelj od devedestih godina i zbog toga sam mu pozajmio novac. Novac koji sam mu dao, potiče od izdavanja mojih nekretnina u Knez Mihajlovoj u Beogradu", kazao je Subotić.

Govoreći o tome kako je uneo novac u Crnu Goru, Subotić je kazao da novac nije prenet ođednom, već su "ta sredstva prenošena od strane njegovih saradnika u više navrata, u zakonski dozvoljenim sumama". On je kazao da mu je nekad i po 10 radnika dolazilo u Crnu Goru.

"Oni su nosili kod sebe do 10.000 evra i to je zakonski dozvoljeno, taj iznos nije morao da bude prijavljen na carini", rekao je Subotić.

On je kazao da je Boljević rekao da će mu novac vratiti za oko godinu kad završi renoviranje vile.

"Boljević mi do danas nije vratio novac", saopštio je Subotić.

Na pitanje da li ima prihode osim onih koje zaradi od iznajmljivanja stanova, Subotić je saopštio da njegove kompanije imaju godišnji prihod od oko 100 miliona evra.

Marovići su kuću u Babinom dolu kasnije prodali Krstoviću, i ta kuća je predmet oduzimanja.

U dopisu Uprave za nekretnine navedeno je da su vlasnici parcela u Krimovici bili Svetozar i njegov brat Dragan Marović.

Svetozar je sinu Milošu u međuvremenu poklonio svoj deo, odnosno polovinu ukupnog zemljišta.

Potom, 30. januara iste godine sklopljen je ugovor o kupoprodaji nepokretnosti sa Radovanom Perovićem, te su Marovići svoj deo zemljišta prodali za 240.000 evra, što im je u celosti isplaćeno pre potpisivanja ugovora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.