Srpski bioskopi na Festivalu u Roterdamu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2016, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski bioskopi na Festivalu u Roterdamu

Bioskopi Eurocinema (Subotica), Fontana (Beograd) i Kupina (Niš) biće deo predstojećeg, 45. izdanja, renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu (International Film Festival Rotterdam - IFFR), koji će biti održan od 27. januara do 7. februara, saopštila je producentska kuća Digimedia.

U njima će u periodu od 29. do 31. januara biti prikazan inovativni, interaktivni program IFFR Live u okviru kojeg će se održati simultano svetske premijere filmova u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preko 45 evropskih gradova tokom trajanja festivala.

Pomenuta tri bioskopa iz Srbije deo su drugog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo.

IFFR Live je prvi ovakav program na svetu, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

Ono što ovu platformu čini revolucionarnom je da će publika u bioskopima biti u mogućnosti da nakon premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera.

Pored tri bioskopa iz Srbije, selekcija IFFR Live biće prikazana u dvoranama u Velikoj Britaniji, Španiji, Nemačkoj, Slovačkoj, Belgiji, Italiji, Sloveniji, Švajcarskoj, Luksemburgu, Letoniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Holandiji.

Program IFFR Live će u Srbiji biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Informacije o filmovima koji će biti prikazani biće naknadno saopštene.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Filmski festival u Roterdamu – i u Srbiji

Izvor: DANuBeogradu.rs, 24.Jan.2016, 10:03

Međunarodni filmski festival u Roterdamu (45. IFFR – International Film Festival Rotterdam) biće održan i u srpskim bioskopima Eurocinema (Subotica), Fontana (Beograd) i Kupina (Niš). Od 29. do 31. januara biće prikazan deo programa – inovativni, interaktivni IFFR Live – u okviru kog će se...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.