Srpske firme ugovorile izvoz hrane za 5,5 miliona evra

Izvor: DobreVesti.rs, 15.Okt.2013, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske firme ugovorile izvoz hrane za 5,5 miliona evra

BEOGRAD – Srpske kompanije iz prehrambene industrije ugovorile su izvoz vredan ukupno 5,5 miliona evra na nedavno održanom sajmu prehrambene industrije "Anuga", u nemačkom gradu Kelnu, objavila je Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Na dva nacionalna štanda u organizaciji agencije SIEPA u Kelnu se predstavilo 12 proizvođača hrane iz Srbije, a kao rezultat nastupa na sajmu potpisano je ukupno 12 ugovora sa inostranim kupcima.
U paviljonima gotovih proizvoda predstavili su se Jafa iz Crvenke, Pionir iz Subotice, Venac iz Stare Pazove, Pakom iz Beograda i Medino iz Krnjeva, a u paviljonu zamrznutih proizvoda predstavili su se Jugprom i Strela fungi iz Leskovca, Igda Impeks iz Beograda, Sikoberi (Sicoberyy)...
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strancima 297, a našim investitorima 68 miliona evra

Izvor: Večernje novosti, 15.Okt.2013

UKUPNO 248 investitora sa Srbijom je do sada potpisalo ugovore o dodeli 297,4 miliona evra subvencija, na ime investicija vredih gotovo milijardu i po evra. Podsticaje iz državne kase, prema zvaničnim podacima Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza, dobijaju i domaća preduzeća, ali se na...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.