Sporazum Subotice i Šaosinga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2017, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum Subotice i Šaosinga

Grad Subotica i kineski grad Šaosing produbljuju svoje veze. Nakon Memoranduma o razvijanju odnosa prijateljske razmene, predstavnici dva grada potpisali su danas sporazum o saradnji.

Čuveni proizvođač eletromotora Sever je veza Subotice i kineskog Šaosinga, s obzirom da je vlasnik subotičke fabrike Volong grupa stacionirana u ovom petomilionskom gradu.

Kako ne bi bila jedina zajednička tačka, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i zamenik gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šaosinga Hu Minguang potpisali su sporazum o saradnji ova dva grada koji se tiče kako privrede, tako i kulture i turizma, s obzirom na obostrana iskustva i potencijale razvoja.

"Republika Srbija i Republika Kina imaju dugogodišnju privrednu saradnju zasnovanu prvenstveno na prijateljskim i jakim vezama. Nadamo se da će i naša dva grada takođe imati uslova da zajednički rade na projektima" , kaže Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

"Uspostavljamo saradnju između dve zajednice u ekonomiji i trudimo se zarad zadovoljstva naših stanovnika", dodao je Hu Minguang, zamenik gradonačelnika Šaosinga.

U Subotici boravi višečlana delegacija ovog kineskog grada i oblasti Džeđang. Potpisani sporazum predstavlja nastavak dosadašnje saradnje, a ovo je treća poseta funkcionera Šaosinga Subotici.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.