Smotra lutaka na jesen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra lutaka na jesen

Međunarodni festival pozorišta za decu, 23. po redu, biće održan u Subotici od 25. septembra do 1. oktobra.

Umesto u maju, Međunarodni festival pozorišta za decu, 23. po redu, biće održan u Subotici od 25. septembra do 1. oktobra ove godine. Savet i Direkcija festivala i Otvoreni univerzitet, producent najprestižnije smotre teatra za najmlađe, na ovaj potez su se odlučili zbog još uvek neizvesnih finansija.

"Što se tiče programa i organizacije, festival >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi mogao da počne kada je planirano, do sada nam se prijavilo više od 170 pozorišta sa svih meridijana, ali i iz naše zemlje", rekao je Slobodan Marković, direktor i selektor Festivala. "Pred nama je selekcija predstava i organizacija međunarodne teatrološke konferencije i drugih programa, ali još uvek ne znamo kolikim budžetom raspolažemo. Ni Republika ni Pokrajina, glavni sufinansijeri festivala, još uvek nisu raspisale konkurse za finansiranje savremene umetnosti i mi ne znamo na koliko novca možemo da računamo i u skladu sa tim napravimo koncept."

Finansijsku neizvesnost nedavno je podgrejao i Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu, koji je izjavio da umesto prošlogodišnjih 212 miliona dinara, ove godine je za projekte u oblasti kulture predviđeno tek 30 miliona dinara.

"Pokušali smo da dobijemo i zvaničnu informaciju šta to konkretno znači za naš festival, ali odgovora još nema", dodaje Marković, ističući da se budžet festivala iz godine u godinu smanjuje.

Prošle godine festival su Republika, Pokrajina i Grad Subotica finansirali sa ukupno 8,6 miliona dinara, dok je 1,5 miliona obezbeđeno putem sponzorstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.