Slučaj Tijana: Promena u optužnici

Izvor: Studio B, 05.Jun.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "Tijana": Promena u optužnici

U Višem sudu u Subotici završeno je izvođenje dokaza na suđenju Draganu Đuriću za ubistvo Tijane Jurić, a završne reči biće iznete 12. juna.

Na danasnjem nastavku glavnog pretresa Sudsko veće, kojim predsedava sudija Gordana Kojić, predstavnici tužilastva odbili su predloge advokata okrivljenog Viktora Gostiljca za saslušanjem psihologa Zvezdanke Savić koja je učestvovala u izradi veštačenja uračunljivosti Dragana Đurića u momentu ubistva.

Odbijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je i zahtev za novo psihijatrijsko veštačenje nezavisnog tima psihologa sa medicinskih fakulteta u Kragujevcu ili Nišu.

I Sudsko veće i Tužilaštvo smatraju da je nalaz veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu dovoljan, jasan i bez kontradiktornosti.

Predstavnici Tužilaštva su, takođe, izvršili promenu opisa krivičnog dela u optužnici iz koje je na osnovu nalaza veštaka izbačen element svireposti.

Đurić je rekao da je razumeo optužnicu i nije imao ništa novo da kaže.

Time se došlo do završnih reči gde su predstavnici Tužilaštva bili spremni da je iznesu, dok je advokat optuženog Gostiljac zatražio dodatni period da se pripremi.

Predsedavajuća Sudskog veća Gordana Kojić je iznela lično mišljenje da su učesnici u procesu imali dovoljno vremena za pripremu, ali je ipak zakazala iznošenje završnih reči za 12. jun u Višem sudu u Subotici.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.