Slavlja u Subotici otkazana ili odložena, preduzetnici u gubitku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlja u Subotici otkazana ili odložena, preduzetnici u gubitku

Svadbena slavlja u Subotici zakazana za mart i april ili su otkazana, ili pomerena za leto i jesen. Mali preduzetnici koji se bave organizacijom slavlja su do tada u gubitku i očekuju pomoć države kako ne bi upali u još veće probleme.

Umesto igre, pesme i veselja, subotičke sale za svatove i slični prostori već nekoliko vikenda su prazne. Vanredno stanje zbog korona virusa uzrokovalo je otkazivanje zakazanih veselja, ili njihovo pomeranje za naredni period.

„U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << martu smo trebali da imamo jednu svadbu, što smo pomerili za tri meseca kasnije. I ceo april smo pomerili. Što smo imali manje događaje, nekih rođendana i raznih proslava, to su otkazali totalno, tako da to nije dobro. E, sad, ovo što smo pomerili, sa neke strane ipak možemo da računamo na te goste, tako da će nam to biti dobro kad-tad, ali ne znamo do kad. Znači ceo april smo pomerili, svadbi nema, nema nikakvih događaja i počeli smo već i maj polako da premeštamo - ne znamo dokle će da traje situacija“, kazao je Norbert Piuković iz sale za svatove „Balint“.

A dok traje – traju i obaveze. Zakup, zaposleni, porezi, doprinosi.

„Mi se nadamo da će nam država pomoći, izaći u susret. Ako ne izađe u susret, mi ćemo morati ili da zatvorimo, ili da otpustimo radnike, ili ne znam. Znači, u suštini nama je sada, kako da kažem – treba da plaćamo kiriju, račune, treba da plaćamo zaposlene, poreze, što je veliki gubitak i ako nemamo dobitak onda nemamo iz čega da plaćamo“, dodaje on.

Sve ovo ne znači da venčanja u Subotici neće biti. Brak je moguće sklopiti, ali samo u gradskoj upravi, uz prisustvo svedoka. Bez rukovanja, grljenja i ljubljenja.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.