Skupština Subotice usvojila rebalans gradskog budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Subotice usvojila rebalans gradskog budžeta

Skupština Grada Subotice usvojila je danas rebalans gradskog budžeta koji iznosi skoro osam milijardi dinara. Dok vlast ističe povećanje transfera sa viših nivoa vlasti za investicije, opozicija naglašava pad kod pojedinih kategorija izvornih prihoda.

Rebalansirani budžet je gotovo isti, a kako je predstavljeno, do promena je došlo u strukturi planiranih primanja. Za razliku od prvobitnog budžeta, rebalansom se odustalo od zaduživanja grada, a povećana su sredstva od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poreza na zarade, dok je raspoređeno više od milijardu dinara namenskih transfera sa viših nivoa vlasti za kapitalna ulaganja u gradu.

„Vidite i sami da je došlo do određenih ušteda, da smo vodili računa o rashodima u korist investicija. Takođe, blizu milijardu dinara smo dobili od strane Republike i Pokrajine u raznim projektima – od Gerontološkog centra, stanova za izbeglice, iz kulture, zatim za ulicu Maksima Gorkog, vidite da je ona u toku i da se radi i zbog toga je rebalans danas na dnevnom redu i, takođe, usvojen“- kaže gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Za opoziciju, na osnovu izveštaja o ostvarenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, rebalansirani budžet neće biti ostvaren više od osamdeset procenata. Posebno ističi da se ne vidi veći pomak u izvornim prihodima grada.

„Tamo gde su izvorni prihodi – porez na imovinu, plaćanje od strane fizičkih lica ili porez na prenos apsolutnih prava – tu čak imamo smanjenje prihoda u odnosu na ranije godine. Mislim da to upućuje na to da imamo veliki broj naših sugrađana koji siromašno žive sa jedne strane, a sa druge strane imamo i smanjenje prometa nepokretnosti ovde u Subotici što ne ukazuje na perspektivu razvoja“- smatra Jene Maglai iz opozicionog Pokreta za građansku Suboticu.

U Gradskom veću je došlo do personalnih promena. Nakon ostavke člana veća zaduženog za poljoprivredu Šimona Ostragonca, na njegovo mesto postavljena je Hajnalka Bognar Pastor.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.