Skuplja putarina od Subotice do Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplja putarina od Subotice do Novog Sada

Zatvoreni sistem plaćanja putarine na Koridoru 10 neće startovati pre kraja godine, ali će vozači na relaciji Subotica – Novi Sad ipak uskoro plaćati duplo veću putarinu nego do sada, pošto je završena naplatna stanica "Subotica-Jug".

Prema pisanju "Mađar so"-a, nakon izgradnje ove naplatne rampe, očekuje se da u narednih nekoliko dana Vlada Srbije usvoji cenovnik po kome će se na deonici od Subotice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do Siriga plaćati 120 dinara, a od Siriga do Novog Sada kao i do sada 110 dinara, tako da će se od Subotice do Novog Sada plaćati 230 dinara.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture Imre Kern rekao je za ovaj list da će se, dok se ne završe sve naplatne rampe, putarina plaćati otvorenim sistemom.

"Do kraja godine će se završiti sa ulaganjima kada će stupiti na snagu plaćanje zatvorenim sistemom", ukazao je državni sekretar i dodao da će se od Subotice do Beograda tada plaćati kao ranije, od 540 do 560 dinara.

Dodao je da će u zatvorenom sistemu putarina plaćati prema pređenoj kilometraži, što znači da će od Bačke Topole do Feketića proporcionalno biti manja cena nego do Novog Sada ili do Beograda.

"Izgradnja se malo odužila jer se nisu mogli zatvoriti svi izlazi u isto vreme, tako ne bi mogli sa autoputa skrenuti ni za Bačku Topolu ni za Vrbas. Zato smo odlučili da prvo zatvorimo izlaz kod Čantavira, Feketića i Siriga. Zatim dolaze na red Vrbas i Bačka Topola. Istina je da je kod Feketića vrlo komplikovan izlaz, a kod Siriga još ne postoji naplatna rampa. Izgradnja naplatne rampe je složen posao jer treba sprovesti električnu energiju, grejanje, treba izgraditi objekat kao i asfaltirati put. Kad se izgrade sve rampe kod svakog izlaza, kod Siriga će već krajem decembra početi sa naplatom", rekao je Kern.

On je, takođe, najavio proširenje naplatnih rampi i kod Subotice i kod Stare Pazove.

"Pošto je letos nastala velika gužva kod naplatne rampe, iako kod Subotice naplatna rampa ima 40 posto veći kapacitet nego u Sirigu, znamo da se mnogi isključuju posle Subotice sa autoputa, smanjuje se saobraćaj, ipak ćemo sledeće godine proširiti sa još dve kapije kod Subotice i još sa četiri kod Pazove. Ovim ćemo pokušati da prolaz kroz kapije bude još brži, da se ne mora leti previše čekati", objasnio je Kern.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uskoro skuplja putarina od Novog Sada do Subotice

Izvor: Radio 021, 09.Okt.2017

Vozači na relaciji Novi Sad - Subotica uskoro će plaćati duplo veću putarinu nego do sada, pošto je završena naplatna stanica "Subotica-Jug"...Prema pisanju lista "Mađar so", nakon izgradnje ove naplatne rampe, očekuje se da u narednih nekoliko dana Vlada Srbije usvoji cenovnik po kome će se...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.