Situacija u Subotici stabilna, do sada obolelo 80 osoba od početka epidemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 19:50

Situacija u Subotici stabilna, do sada obolelo 80 osoba od početka epidemije

U Subotici je od početka epidemije zaraženo više od 80 osoba. Epidemiolog zavoda za javno zdravlje Suboticе, doktor Nebojša Bohucki, za RTV kaže da je situacija stabilna, ali neizvesna. Zbog toga je neophodno da se Subotičani ponašaju odgovorno.

Samo proteklog vikenda u Subotici je evidentirano pet novoobolelih od virusa Covid-19. Kao i u drugim delovima Srbije, radi se pre svega o mlađoj populaciji, objašnjava epidemiolog dr Nebojša Bohucki.

Oni, kako kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imaju lakšu ili blagu kliničku sliku, međutim, ali veoma lako mogu zaraziti starije članove njihovih porodica. Po njegovim rečima, dolaskom toplijeg vremena je zaražavanje putem kontaminiranih površina svedeno na minimum, ali je glavni način širenja infekcije i dalje kapljični.

Naš sagovornik ističe da je jedini siguran lek protiv Covida-19, vakcina. Na njoj se kako kaže intenzivno radi u čitavom svetu.

U Subotici je od početka epidemije registrovano više od 80 slučaja zaraze novim korona virusom, ali kako Bohucki objašnjava realno su brojke nekoliko puta veće, jer ima obolelih osoba sa lakšom ili blagom kliničkom slikom koje se ne jave lekaru, pa ni ne budu registrovane.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.