Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2011, 04:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

Električne energije od 8 do 10 časova neće biti u ulici Jovana Subotića (13-23).

U ponedeljak će bez vode od 8 do 11 sati ostati stanovnici Privrednikove ulice.

JKP "Stan" u ponedeljak kontroliše liftove u ulicama Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Banović Strahinje i na Bulevaru Despota Stefana. Akcija kontrole liftova trajaće naredna tri meseca.

Kontejneri za krupni otpad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do nedelje biće postavljeni u mesnoj zajednici "Veternik", u ulicama Kralja Petra Prvog (kod stadiona), Vuka Karadžića (kod ambulante), Omladinskoj (kod pijace), Dunavskoj bb i na uglu ulica Vojvode Bojovića i Vojvode Putnika.

Baštenski otpad se u ponedeljak odnosi iz Budisave, Šangaja, Stepanovićeva, Satelita, Banatića i Kisača, a potrebno ga je ostaviti ispred kuće do 6 sati.

Zbog održavanja maratona, u nedelju će od 10 do 15 sati doći do privremene izmene trase autobusa na linijama 1, 8, 6, 7, 11a i 11b.

Zbog verskog praznika zadušnica danas se na liniji 14 uvode dva zglobna vozila. Ukoliko se ukaže potreba, polasci će biti dodatno pojačani.

Na Telepu su u toku radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ulici Sime Matavulja, a biće završeni za oko dva meseca.

Zbog radova na održavanju saobraćajnih površina u delu Kosovske ulice, od ulice Marka Miljanova do Jaše Ignjatovića, linije 6, 11a i 11b saobraćaće izmenjenim trasama do 31. oktobra.

Zbog radova na održavanju kolovoza u Fruškogorskoj ulici, privremeno su promenjene trase autobusa na linijama 1, 4, 8, 11a i 11b.

Na starom mostu preko Dunava kod Beške, saobraćaj će u smeru Novi Sad - Beograd biti povremeno obustavljan od 8. do 11. oktobra, od 9 časova do 10.30 i od 13 do 14.30.

Policijska uprava je pojačala kontrolu prelaska ulice van obeleženog pešačkog prelaza u trenutku zabrane ili uz korišćenje mobilnog telefona. Akciju sprovode policajci u civilu, a kazna iznosi 5.000 dinara, a ako pešak sa sobom vodi dete, od 6.000 do 20.000 dinara.

Komisija za bezbednost u MZ "Bistrica" radiće svakog prvog i trećeg četvrtka u mesecu od 18 do 19 sati. Građani mogu prijaviti probleme i narušavanje javnog reda i mira, sigurnosti i bezbednosti. Prostorije komisije nalaze se u ulici Braće Dronjak 11.

U Mesnoj zajednici "Južni Telep" 9. oktobra od 7 do 20 časova održavaju se dopunski izbori za jednog člana saveta te mesne zajednice. Za glasanje je potrebno poneti važeću ličnu kartu.

Novosadski humanitarni centar u ponedeljak ispred pravnog fakulteta od 12 do 14 sati organizuje akciju u okviru projekta "Korak ka odrastanju: podrška mladima u očuvanju mentalnog zdravlja".

U nedelju se održava 19. novosadski maraton. Svi oni koji žele da učestvuju, startne brojeve mogu da podignu u subotu između 17 i 20 časova ili na dan održavanja trke do 9.30 u Hotelu Vojvodina. Start maratona je sa Trga slobode, u nedelju u 10 časova.

Planinarsko-smučarsko društvo "Železničar" u nedelju organizuje pešačenje od Popovice, preko Kraljeve stolice i Vrdnika. Polazak je u 8 sati sa Železničke stanice. Telefon za detaljnije informacije: 063/ 577-302.

Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni dramski tekst. Pravo učešća imaju državljani Srbije. Tekstovi se šalju na adresu Zmaj Jovina 22/1, 21000 Novi Sad do 30. novembra.

Građani tokom oktobra mogu da sa računa "Informatike" odjave plaćanje video-nadzora, odlaskom u šalter salu tog preduzeća i popune formular. Ne postoji mogućnost povratka novca dosadašnjih uplata.

U policijskom odeljenju u Kaću u ulici Kralja Petra Prvog broj 4, počeo je sa radom fotoboks za predaju zahteva za izdavanje ličnih karata i pasoša. Radno vreme fotoboksa je radnim danima od 8 do 16 časova.

Na Novosadskom sajmu se od 12. do 16. oktobra održava sajam automobila.

U okviru akcije "Probaj ovde - kupi na pijaci" u organizaciji JKP "Tržnica" svakog petka do 14. oktobra od 11 do 12 sati po jedan proizvođač poklanjaće svoje proizvode.

U Školi za trudnice Doma zdravlja u toku je upis žena koje treba da se porode u decembru i januaru. Školica počinje u 28. nedelji trudnoće, a obuka traje sve do porođaja. Trudnice mogu da se upišu u školu u ulici Zmaj Ognjena Vuka 19 i u Rumenačkoj 102, ili putem telefona 021/4879-580 i 4879-574.

"Građanska škola računara" u Mesnoj zajednici "Sonja Marinković" do 10. oktobra upisuje novu grupu polaznika. Penzioneri i nezaposleni imaju pravo na popust od 10 odsto, a za samohrane majke školovanje je besplatno. Upis traje do ponedeljka, 10. oktobra, a prijaviti se možete na telefon 457-538.

Popis stanovništva trajaće do 15. oktobra, a oni koji budu odsutni u tom periodu moći će naknadno da budu popisani od 16. do 18. oktobra. Za građane koji budu bojkotovali popis predviđene su kazne od 25.000 do 50.000 dinara. Za više informacija građani mogu da pozovu broj 021/ 480-78-00 ili 0800/ 33-55-99.

U nedelju se održava 19. Novosadski maraton. Svi oni koji žele da učestvuju, startne brojeve mogu da podignu u subotu između 17 i 20 časova ili na dan održavanja trke do 9.30 u Hotelu Vojvodina. Start maratona je sa Trga slobode u nedelju u 10 časova.

U Osnovnoj školi "Đorđe Natošević" (Maksima Gorkog 54) danas se održava susret filatelista, numizmatičara i drugih kolekcionara. Na susretu će biti omogućena kupoprodaja, razmena ili procena. Ulaz je slobodan, a manifestacija je otvorena od 9 do 15 sati. Prijave i rezervacije na telefon 060/555-4331.

Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni dramski tekst. Pravo učešća imaju državljani Srbije. Tekstovi se šalju na adresu Zmaj Jovina 22/1, 21000 NOVI sad do 30. novembra.

Dečji filmski festival "Kids fest" održaće se od 17. do 23. oktobra u bioskopu Arena. Biće prikazano 11 filmskih premijera iz raznih zemalja. Najveći broj filmova biće sinhronizovan na srpski jezik.

U toku je manifestacija "Dečija nedelja" i trajaće do sutra. Posebna pažnja posvećena je deci sa smetnjama u razvoju. Tokom manifestacije očekuje se 143 različita programa. Deo novca od prodatih ulaznica namenjen je fondovima za programe za decu.

Prvi vajarski simpozijum trajaće do ponedeljka, 10. oktobra. Na simpozijumu učestvuje 10 vajara, koji će svakog dana od 10 do 18 sati ispod Mosta slobode praviti skulpture od otpadnih guma.

U Kulturno-informativnom centru "Mladost" u Futogu danas će biti održan dečji vašar. Izlagači se mogu prijaviti do četvrtka na telefon 895-225.

Festival "Biserna grana" održaće se 15. oktobra u Kulturno-informativnom centru "Mladost" u Futogu. Reč je o festivalu narodnih nošnji, nakita i oglavlja.

Inkluzivnoj horskoj radionici za osobe sa invaliditetom, koju organizuje Udruženje "Vera, ljubav, nada" potrebni su stari muzički instrumenti, kako bi se projekat mogao dalje razvijati. Oni koji žele da poklone instrument, koji će biti rekonstruisan i prilagođen za upotrebu u radionicama, mogu se javiti na telefon 064/114-81-48.

Gradska biblioteka obaveštava svoje članove, koji duže vreme nisu vratili knjige, da to mogu učiniti do 15. oktobra. Do tog datuma, knjige se mogu vratiti bez novčane naknade.

Treća jesenja Cvetna pijaca, na kojoj možete videti izložbu cveća i sadnica, meda i zdravstveno bezbedne hrane i izložbu starih i umetničkih zanata biće održana 14. i 15. oktobra.

Izložba goveda održaće se 9. oktobra na Čeneju. Najavljena je i degustacija vina i sireva kao i izložba starih zanata, ručnih i umetničkih radova, takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša uz tamburaški maraton.

SUBOTICA - Bez struje od 8 do 10 sati u naselju Aleksa Šantić ostaće ulice Ive Lole Ribara, Ive Andrića, Veljka Vlahovića, Radnička, Jovana Jovanovića Zmaja, Vuka Karadžića, Živojina Mišića, Laze Kostića, Braće Savić i Pionirska.

U Staroj Moravici od 11 do 13 časova neće biti struje u ulicama Nikole Tesle, Letnjoj, Pobede, Lenjinovoj, Ive Lole Ribara, Republikanskoj, 8. marta, Mađarskoj, Proleterskoj, 18. oktobra, 29. novembra, Adi Endrea, Novosadskoj, Čaki Lajoša, Oslobođenja, Kiš Ferenca, Karla Marksa, Mešter Keza, Borisa Kidriča, Moše Pijade, Omladinskoj, Aranj Janoša, Šolja Keza, Oraš Keza, Beogradskoj i Kratkoj.

Subotička toplana počela je sa punjenjem i dopunom sistema daljinskog grejanja. Toplana apeluje na potrošače da obrate pažnju na svoje unutrašnje grejne instalacije i eventualna curenja prijave na dežurni telefon 548-383.

Gradsko veće Subotice donelo je odluku o povećanju cena usluga za 5,8 odsto JKP "Čistoća" i "Zelenilo".

Iz JKP "Parking" obaveštavaju građane da počinje izgradnja parkinga u ulici Cara Lazara. Planirano je da se na levoj strani te ulice, do ulice Miloša Obilića, izgradi 43 parking mesta, a početkom novembra trebalo bi da budu završeni radovi.

U toku je postavljanje tucanika u ulicama mesnih zajednica Aleksandrovo, Ker i Bajmok. Asfaltiranje će biti završeno za dve nedelje.

JKP "Vodovod i kanalizacija" će sredinom oktobra početi izgradnju kanalizacione mreže u Mesnoj zajednici "Železničko naselje", u ulicama Senđerđi Alberta, Arpadovoj, Ernea Kiša, Maloj Timočkoj, Učiteljskoj, Novoj i Antuna Vrančića. Domaćinstva će priključiti u novembru.

U toku je adaptacija zgrade stomatološke službe. Iz doma zdravlja apeluju na pacijente da imaju strpljenja i razumevanja zbog toga što će se u narednom periodu rad obavljati otežano, uz manje izmene. Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefone 645-527 i 645-545.

Ponovo radi pošta u ulici Braće Radić 83. Radno vreme radnim danima je od 8 do 15 časova.

U Višem sudu u Subotici počeo je sa radom šalter za informacije koji se nalazi u holu zgrade pravosudnih organa. Pokretanjem rada info-pulta omogućeno je bolje informisanje svih građana koji se budu obratili sudu.

Crveni krst Subotice otvorio je konkurs za najstarije sugrađane i bračni par sa najviše godina bračnog staža. Konkurs je otvoren do kraja oktobra. Kandidati mogu da se prijave lično u prostorijama Crvenog krsta, putem telefona 621-101 ili u mesnim zajednicama.

SOMBOR - U Vrbasu danas neće biti struje od 8.30 do 12 časova na području trafo stanice "Mifis".

U toku su radovi na lokalnom putu između Bačkog Monoštora i Bezdana i trajaće do 1. decembra. Taj deo puta će tokom radova biti zatvoren za saobraćaj između 7 i 18 časova.

Novosadski humanitarni centar za utorak, 11. oktobar, u velikoj sali gradske kuće sa početkom u 11 sati, priprema somborsku promociju Zakona o mladima. Učesnicima koji dolaze prevozom biće refundirani troškovi.

U okviru Centra za socijalni rad opštine Kula sa radom je počelo Savetovalište za brak i porodicu. Ono je namenjeno pojedincima i porodicama u fazi krize, žrtvama porodičnog nasilja, deci koja su zlostavljana ili zanemarena. Savetovalište radi utorkom i četvrtkom od 16 do 19 sati. Za više informacija pozvati broj 025/728-557.

Pozivaju se mladi između 15 i 30 godina na konkurs za učešće i obuku mladih u okviru projekta "Razlike toleriši, za ljudska prava preveniši". Projekat podrazumeva edukovanje grupe od 20 mladih aktivista u Somboru o ljudskim, etničkim i pravima mladih. Zainteresovani treba da se jave do utorka, 13. oktobra na telefon 063/ 105-00-25.

ZRENJANIN - Počela je rekonstrukcija Gradskog mosta u Principovoj ulici. Radovi bi trebalo da budu završeni u naredna dva meseca.

U toku je rekonstrukcija zatvorenog bazena koji će ponovo biti u upotrebi početkom novembra.

Policijska uprava apeluje na građane da ne pale otpad i podseća na to da je zakonom o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva i smeća na otvorenom. Novčana kazna u slučaju kršenja tog zakona za pravna lica iznosi od 300.000 do milion dinara, a za fizička od 10.000 do 50.000 dinara.

Izložba plakata "Borba protiv nasilja nad ženama" biće otvorena u utorak, 11. oktobra, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina.

Film povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja biće prikazan u suorganizaciji sa humanitarnim centrima "Duga" i "Karitas" u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 14. oktobra od 20 sati.

VRŠAC - U ponedeljak od 8.30 do 14 časova neće biti struje u ulici Slavka Nikića (parna strana) i u delu naselja Beluca.

Počela je besplatna škola nemačkog jezika za učenike 4. razreda osnovne škole, a trajaće tokom cele školske godine. Više informacija na telefon 013/ 832-955.

Svi studenti, korisnici porodične penzije, do kraja oktobra treba da filijali PIO fonda dostave potvrdu o upisu školske godine, kako im isplata ne bi bila obustavljena.

Zbog radova na asfaltiranju završnog sloja obilaznice oko Vršca do 31. decembra biće izmenjen saobraćaj na putu M-1.9, E-70, Beograd-Vršac, na ulazu u Vršac iz pravca Beograda. Saobraćaj se obavlja naizmenično jednom kolovoznom trakom prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

KIKINDA - Cena doplatne karte za parking će do 9. oktobra biti 50 odsto niža za kikindske registarske oznake povodom obeležavanja dana Ludaje i Dana Kikinde.

Radnici kompanije "Asa Kikinda" odnose smeće po zimskom rasporedu, od 7 sati ujutru. Mole se građani da kante za smeće iznesu na vreme.

Opštinski sekretarijat za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine podseća građane na to da je zabranjeno paljenje lišća na javnim površinama i u dvorištima. Za one koji prekrše tu odluku kazne su od 2.500 do 75.000 dinara. Građani koji uoče da neko pali lišće mogu to da prijave na telefon 30-60-60.

Počela je besplatna deratizacija u svim domaćinstvima i ustanovama, predškolskim i školskim objektima, deponijama i parkovima. Akcija će trajati mesec dana. Građani koji ne budu kod kuće preparat mogu preuzeti u javnoj agenciji za poljoprivredu ili u seoskim mesnim zajednicama.

Komunalna inspekcija će do 10. oktobra deliti letke s uputstvom o izvođenju pasa na javne površine. Nakon toga uslediće primena sankcija, a kazne su od 2.500 do 75.000 dinara. Mlađi od 18 godina ne mogu da izvode ljubimce.

Od 14. do 28. oktobra biće obeležen "Mesec starih". U kikindskom Gerontološkom centru biće postavljena izložba slika.

U toku je manifestacija "Dani ludaje" i trajaće do 9. oktobra. Posetioce očekuje bogat muzički program, maskenbal, promocije knjiga, tradicionalni "Banatski fruštuk" i "Gostinsku sobu". Za najmlađe je organizovan program "Ludanijada", a poslednji dan rezervisan je za sportske događaje i takmičenja.

Danas će se na gradskom trgu, kod Kurije, održati mini sajam preduzetništva, na kom će se predstaviti više od 30 preduzetnika iz severnog Banata, a očekuju se i gosti iz Bosne i Hercegovine.

Drugo javno nadmetanje za izdavanje državne zemlje u zakup biće održano 13. oktobra. Zainteresovanima će biti na raspolaganju zemljište u Kikindi, Banatskom Velikom Selu, Nakovu i Novim Kozarcima. Zemljište u Banatskoj Topoli i Bašaidu može se zakupiti 14. oktobra, a 17. u Mokrinu i Iđošu. U licitaciji mogu učestvovati pravna i fizička lica, upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava. Neophodnu dokumentaciju potrebno je podneti do 5. oktobra.

Popisna komisija obaveštava sugrađane da je na teritoriji čitave opštine 450 popisivača koji imaju legitimaciju sa imenom, fotografijom i pečatom i napominje da u domove ne puštaju osobe koje se lažno predstavljaju. U slučaju nepravilnosti treba pozvati broj 410-165.

Od 14. do 28. oktobra biće obeležen "Mesec starih". U kikindskom Gerontološkom centru biće postavljena izložba slika.

PANČEVO - U ponedeljak struje neće biti od 12.30 do 14.30 u ulicama Đure Jakšića, Kosovskoj, Nikole Đurkovića, Vuka Karadžića (2-2d) i Barajevca.

Bez struje od 10.15 do 12.15 ostaće ulice Vuka Karadžića, Dimitrija Tucovića (od Štrosmajerove do Braće Jovanović), Braće Jovanović (od Dimitrija Tucovića do Mučeničke).

Električne energije od 8 do 10 časova neće biti u ulicama Braće Jovanović (22, 22a, 24, 24a), Dimitrija Tucovića 8, prote Vase Živkovića, na Trgu Kralja Petra 5 i u Gradskom muzeju.

Počela je akcija "Oktobar mesec čistoće". ove nedelje ekipe JKP "Higijena" odvoziće kabasti otpad iz šireg centra grada pa građani imaju priliku da se reše starog nameštaja, bele tehnike i raznih uređaja tako što će ih odložiti kod kontejnera ili na prigodno mesto ispred svojih kuća.

U toku je "Eks teatar fest", festival eksperimentalnog, alternativnog, niskobudžetnog i angažovanog pozorišnog izraza. Odigraće se šest predstava koje odgovaraju konceptu ovogodišnjeg festivala "Pitam se".

U Centru za socijalni rad počelo je evidentiranje građana koji imaju pravo na finansijsku pomoć za plaćanje komunalnih računa. Novac će biti uplaćivan komunalnim preduzećima kod kojih korisnik ima dugovanje. Zainteresovani mogu da se prijave centru za socijalni do kraja meseca od 15 do 19 sati.

SREMEMSKA MITROVICA - Danas se sa početkom u 10 časova, kod Turističkog centra u Šatrincima, održava tradicionalna "Guščijada".

U narednih mesec dana saniraće se pešački viseći most koji preko Save spaja Sremsku i Mačvansku Mitrovicu. Najobimniji radovi odnose se na prilazne puteve na obe strane.

Obezbeđena su sredstva za nastavak izgradnje glavnog kanalizacionog voda u prigradskom naselju Laćarak. Do kraja godine biće urađeno novih 670 metara kanalizacione mreže prema Martincima. Početkom naredne godine počinje izgradnja sekundarne mreže, a zatim i priključivanje.

U okviru projekta "Različiti, a jednaki", u Osnovnoj školi u Kupinovu otvoren je produženi boravak za decu romske nacionalnosti i decu iz socijalno ugroženih porodica. Deca će uz pomoć učitelja imati adekvatne uslove za rešavanje domaćih zadataka i učenje, ali i za rekreaciju.

Počeo je popis stanovništva i trajaće do 15. oktobra. Zakonska je obaveza građana da daju odgovore na sva pitanja, a izuzetak su jedino pitanja o nacionalnosti, jeziku, invaliditetu i veroispovesti. Dežurni telefon popisne komisije u Inđiji, na koji se građani mogu javiti, ukoliko budu imali nekih nedoumica, tokom popisa je 022/561 - 031.

Obaveštavaju se korisnici prava na dečji dodatak da su u obavezi da odeljenju društvenih delatnosti opštine Inđija, šalter broj 8, dostave potvrde o redovnom školovanju za decu školskog uzrasta, najkasnije do kraja oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.