Servis za podršku roditeljstva u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2018, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servis za podršku roditeljstva u Subotici

Subotica je jedan od ukupno četiri grada i opštine u Vojvodini u kojima se sprovodi program – Servis za podršku roditeljstva. Radi se konkretno o pomoći u pranju i peglanju velikog veša. Inicijator programa, čiji je cilj da roditeljima pomogne da više vremena provode sa svojom decom, je kabinet ministarke bez potrfelja, Slavice Đukić-Dejanović.

Servis za podršku roditeljstva, predstavlja zapravo pomoć u pranju i peglanju velikog veša.

Namenjen je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaposlenim majkama i zaposlenim samohranim roditeljima koji imaju dvoje i više dece, mlađe od 15 godina i čija primanja po domaćinstvu ne prelaze 100 hiljada dinara. U Subotici posao sprovodi gradska organizacija Crvenog Krsta, iz koje poručuju da ovo nije socijalni program, već program koji treba da pomogne roditeljima koji imaju nedostatk slobodnog vremena.

"Cilj nam je da oslobodimo zaposlene majke ili zaposlene samohrane roditelje, da im oslobodimo vreme koje oni troše na posao koji može bilo ko da obavi, radi se konkretno o pranju i peglanju velikog veša, da bi oni to svoje vreme mogli da iskoriste na najlepši mogući način, a to je da budu sa svojom decom", objasnila je Nevena Lukić, asistent na programima Gradskog odbora Crvenog krsta Subotica.

Program koji se pored Subotice sprovodi u Somboru, Apatinu i Odžacima, traje ukupno 6 meseci.

Inicijator je kabinet ministarke bez potrfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Slavice Đukić-Dejanović, a nosilac projekta Crveni krst grada Sombora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.