Sastanak gradonačelnika Subotice i nezadovoljnih vozača Subotica transa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2023, 16:47

Sastanak gradonačelnika Subotice i nezadovoljnih vozača "Subotica transa"

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas sa grupom nezadovoljnih vozača javnog gradskog prevoznika „Subotica transa“ koji su u nekoliko navrata u prethodnih mesec dana zahtevali poboljšanje njihovog materijalnog položaja i pretili obustavom javnog prevoza.

Kako je saopšteno iz Gradske kuće, sastanak kojem su prisustvovali predstavnici rukovodstva i sindikata preduzeća, održan je sa ciljem „pronalaženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajedničkog rešenja poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih uz obezbeđenje redovnog odvijanja gradskog i prigradskog prevoza putnika“.

Ono što je dogovoreno na sastanku jesu izmene kolektivnog ugovora, zatim donošenje novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta , kao i „poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u okviru zakonskih propisa koji se odnose na zarada i ostala davanja, a u okviru već odobrenih budžetskih sredstava“

„Grad i preduzeće imaju zajednički interes, kako u delu koji se odnosi na redovan i kvalitetan prevoz korisnika usluga, tako i u delu koji se odnosi na materijalni položaj i zadovoljstvo zaposlenih“ – navodi se u saopštenju izdatom nakon sastanka.

Samoorganizovna grupa vozača u javnom prevozu uputila je početkom godine dopis medijima u kojem se navodi da su uz podršku "Udruženja vozača" predali zahtev nadležnima za povećanje zarade.

U dokumentu dostavljenom medijima, navodi se zahtev za povećanje koeficijanata uz tendenciju rasta, plaćen rad nedeljom kao državni praznik i transparentnost platne liste.

Tada je bilo zakazano i okupljanje nezadovoljnih u krugu preduzeća, ali je otkazano nakon što su pozvani na razgovore, na kojima je dogovoren period od dve nedelje da se odgovori na njihove zahteve.

Dve nedelje kasnije medijima je ponovo upućen poziv na protest, u kojem se pretilo obustavom saobraćaja u gradskom prevozu, ali do toga nije došlo, već je dogovoren današnji sastanak s gradonačelnikom čiji je epilog pomenuto saopštenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grad Subotica i „Subotica-trans“ imaju zajednički interes

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Jan.2023

SUBOTICA – Kabinet gradonačelnika Subotice, Stevana Bakića izdao je saopštenje povodom sastanka sa predstavnicima JP „Subotica-transa“. „Predstavnici Grada Subotice i predstavnici poslovodstva i sindikata JP „Subotica-trans“ su dana 30. januara 2023. godine održali sastanak sa ciljem...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.