Sanjali duže od 2 decenije: Ipsilon krak sve duži

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanjali duže od 2 decenije: Ipsilon krak sve duži

Subotica -- Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najavila je da je Vlada Srbije u 2019. godini opredelila 1,4 milijarde dinara za završetak obilaznice oko Subotice.

Mihajlovićeva je to izjavila prilikom puštanja u saobraćaj deonice Ipsilon kraka, ukupne dužine 12 kilometara, kojoj je pristustvovala zajedno sa predsednikom Skupštine AP Vojvodina Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom.

"Prošle godine završili smo 6,5 kilometara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove godine 5,5 kilometara i time puštamo u saobraćaj 12 kilometara puta. Kako smo rekli, tako i radimo. Ova obilaznica, koja povezuje granični prelaz Kelebija i industrijsku zonu sa Koridorom 10, važna je kako za Suboticu, tako i za Srbiju. Naš cilj je da stvaramo uslove za dolazak novih kompanija i dalji razvoj cele zemlje", rekla je ona.

Mihajlovićeva je ovom prilikom istakla i da sledeće godine kreće rekonstrukcija još jednog dela pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Novi Sad-Subotica-državna granica, rekavši da je u pitanju projekat vredan više od 1,1 milijarde dolara.

Ištvan Pastor je rekao da je završetak obilaznice oko Subotice san Subotičana više od dve decenije. "Ovo je dobra vest za sve nas jer se držimo rokova i svega obećanog. Sijaset je racionalnih razloga za završetak Ipsilon kraka, verujem da ćemo dogodine u ovo vreme završiti i preostalih 12 kilometara", rekao je Pastor.

Bogdan Laban je istakao da su posle višedecenijskog zastoja, u novembru 2016. nastavljeni radovi i da će završetak Ipsilon kraka doprineti izmeštanju teškog teretnog saobraćaja iz centra grada.

"Obilaznica oko Subotice učiniće da se sav teretni saobraćaj izmesti iz grada, uključujući i iz industrijske zone Mali Bajmok. Ovaj projekat rezultat je predanog rada i insistiranja na efikasnosti predsednika Republike, Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Do kraja 2019. godine završićemo celu deonicu", rekao je Laban.

Izgradnja 12 kilometara obilaznice oko Subotice vredna je 1,1 milijardu dinara, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.