Samolepljivi pikado izabran za najbolju igračku

Izvor: RTS, 05.Apr.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samolepljivi pikado izabran za najbolju igračku

U Subotici je održan tradicionalni stručni skup predškolskih radnika Vojvodine pod nazivom "Dobra igračka". U konkurencji 45 igračaka, koje je napravilo 80 učesnika, pored stručne komisije, žiri učesnika i dečji žiri odlučili su da prvu nagradu dobije igračka "Samolepljivi pikado", koju je napravila vaspitačica Olivera Ivanović iz kikindskog vrtića "Kolibri".
"Samolepljivi pikado" je igračka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << širokog spektra koja se koristi za sve sfere dečjeg razvoja, od fizičkog i muzičkog vaspitanja, matematike, razvoja govora i slično. Praktično, ona funkcioniše tako što jedno dete lopticom napravljenom od čičak trake gađa točak pikada, koji okreće drugo dete, a treći mališan vadi iz kutije karticu koja označava boju koju je prvo dete pogodilo na točku.

Ako je zadatak jednostavan, objašnjava vaspitačica,  onda dete samo odgovara na pitanje, a ako je u pitanju fizičko vaspitanje onda sva deca prave pozu sa izvučenog listića.
"Ako se pikado koristi za muzičko vaspitanje onda se koristi u kompletu sa CD-om. Pusti se zvuk određenog instrumenta, a dete koje je bacalo lopticu treba da pronađe karticu koja označava taj muzički instrument", dodaje Ivanović.
Olivera Ivanović kaže da su joj deca inspiracija i da stalno osluškuje njihove potrebe i interesovanja. Uz njihovu pomoć kreirala je i nagrađenu igračku.
Mala Lenka kaže da joj se igračka sviđa jer se deca uz nju igraju, gađaju, skaču i pevaju, a njen drugar Todor kaže da je igračka zabavna jer im pomaže da prave gimnastičke figure.
Pored redovnih obaveza u vrtiću vaspitačica Olivera Ivanović ima i dodatne aktivnosti u maloj radionici za izradu igračaka, a kikindskoj javnosti je poznata i kao pisac pesama i priča za decu, slikovnica, a napisala je i više scenarija za dečje pozorišne komade.
rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745
                                                                        
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najbolja igračka je "Samolepljivi pikado"

Izvor: Radio 021, 06.Apr.2017, 08:17

U Subotici je održan tradicionalni stručni skup predškolskih radnika Vojvodine pod nazivom "Dobra igračka"...U konkurenciji 45 igračaka, koje je napravilo 80 učesnika, pored stručne komisije, žiri učesnika i dečji žiri odlučili su da prvu nagradu dobije igračka "Samolepljivi pikado", koju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.