Sajam privrede - vreme unapređenja srpsko-mađarske ekonomske saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam privrede - vreme unapređenja srpsko-mađarske ekonomske saradnje

SUBOTICA -

Mađarska želi da proširi i unapredi ekonomsku saradnju sa Srbijom, a sajam u Subotici prava je prilika za to, izjavio je danas mađarski državni sekretar za privredu Žolt Bečei, učestvujući na 4. međunarodnom i regionalnom sajmu privrede.

"Mi želimo da u narednom periodu stvorimo takav ambijent u kome će privredna saradnja dve zemlje biti poboljšana", naglasio je Bečei drugog dana sajma privrede u Subotici, koji je okupio izlagače iz Srbije, Italije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mađarske, Hrvatske i još nekih zemalja, a tematski je danas bio posvećen prekograničnoj saradnji i proizvodnji hrane.

Predstavnici Mađarske državne agencije za unapređenje investicija i trgovine i Fond za podršku investicija u Vojvodini predstavili su projekat prekogranične saradnje, koji finansira predpristupni IPA fond Evropske Unije (EU). Projektom je na konkursu prošle godine određeno 150 hiljada evra.

Do polovine naredne godine u 25 gradova mađarske i Vojvodine, kako je predočeno, biće održano niz predavanja, čiji je cilj osposobljavanje ljudi za korišćenje fondova EU za brže privlačenje investicija.

Baze podataka privlačnih

Mađari su već stvorili vlastitu bazu podataka o dve hiljade preduzeća i privrednika, a Fond za podršku investicija u Vojvodini sačinio je bazu sa više od 200 lokacija privlačnih za strane investitore, među kojima je i Subotica.

Iako je robna razmena između Hrvatske i Srbije dostigla u prošloj godini 820 miliona dolara, to je, kako je istaknuto, još nedovoljno s obzirom na odnose dve zemlje koji su u stalnom usponu.

Privrednici na licu mesta

Drugi dan međunarodnog i regionalnog sajma privrede u Subotici protiče i u susretima privrednika sa izlagačima, beležeći i dobru sajamsku posetu.

Sajam su posetile delegacije iz više mađarskih županija, organizovano su došli i predstavnici više privrednih komora iz Hrvatske, a četvrti po redu sajam privrede, zabeležio je i dosta individualnih posetilaca iz naše zemlje i država u okruženju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađarska želi unapređenje ekonomske saradnje

Izvor: EMportal, 27.Avg.2010

Mađarska želi da proširi i unapredi ekonomsku saradnju sa Srbijom, a sajam u Subotici prava je prilika za to, izjavio danas mađarski državni sekretar za privredu Žolt Bečei na 4. međunarodnom i regionalnom sajmu privrede.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.