SVM protiv gradnje kuća za migrante u Subotici

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM protiv gradnje kuća za migrante u Subotici

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) protivi se izgradnji kuća za migrante u Subotici u sklopu Gerontološkog centra i pozvao Subotičane da potpišu peticiju kojom se izražava protivljenje tom projektu.

SVM navodi da je odluka o gradnju kuća za izbeglice doneta "mimo građana Subotice i bez njihove podrške", a donacija Norveške za izgradnju šest kuća za smeštaj migranata koji traže azil u Srbiji ne donosi ništa za budućnost Srbije i Subotice.

"Naše ulice, kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i budućnost nisu na prodaju, ne želimo da trgujemo svojom bezbednošću i budućnošću. Pored svega toga, uopšteno i nekonzistentno objašnjenje prema kojem će kuće, koje se grade u okviru Gerontološkog centra - ukoliko se migranti tamo ne usele - služiti na korist starih, je samo po sebi iritantno. Najodlučnije poručujemo da ovakva vrsta vezane trgovine nije dolična Subotici", navodi se u saopštenju.

SVM je ocenio da je "reka migranata" koja prolazi kroz Suboticu negativna za bezbednost ljudi i da je iza sebe ostavila "opasnost za javni red i mir".

Lokalna samouprava u Subotici oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju objekata za smeštaj migrantskih porodica. Kako se navodi u dokumentaciji, u okviru "Projekta izgradnja stanova u zajednici za migrante" predviđena je izgradnja šest stambenih jedinica od po 44 kvadrata za migrante koji su tražioci azila, u sklopu objekata Gerontološkog centra.

Nosilac projekta je Gerontološki centar, a finansira ga Norveška sa 300.000 evra.

Vlast u Subotici čine Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SVM protiv gradnje kuća za migrante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2017

Gradski Odbor Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici pozvao je danas Subotičane da u što većem broju potpišu peticiju protiv izgradnje porodičnih kuća za migrante u tom gradu...Kako kažu, državni sekretar ministarstva za rad Nenad Ivanišević je odluku o izgradnji kuća za migrante, koja je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.