SU: Pomoć u rešavanju stambenih potreba izbeglica iz Hrvatske i BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2017, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Pomoć u rešavanju stambenih potreba izbeglica iz Hrvatske i BiH

Grad Subotica i Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije pozivali su danas izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine da se prijave na javne pozive pomoći za dodelu paketa građevinskog materijala i otkup seoskih kuća sa okućnicom, ukupne vrednosti oko 600.000 evra, namenjenih izbeglicama na teritoriji Subotice.

Javni pozivi se odnose na rešavanje stambenih potreba izbeglica kupovinom 30 seoskih kuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa okućnicom i nabavku 30 paketa građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju seoske kuće.

Poziv za nabavku građevinskog materijala otvoren je do 10. februara, a za kupovinu seoskih kuća do 7. marta. Građani mogu dobiti više informacija u četvrtak, 9. februara, u zgradi Nove opštine u Subotici, s početkom u 12 časova.

Regionalni stambeni program (RSP) višegodišnji je zajednički program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu. Od tog broja, 16.780 porodica je u Srbiji, tačnije oko 45.000 ljudi.

Regionalni stambeni projekat Republike Srbije vredan je 335 miliona evra. Regionalni stambeni program sve četiri zemlje vredan je 584 miliona evra i finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.