SU: Obnovljen Gerontološki centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2017, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Obnovljen Gerontološki centar

Ustanove socijalne zaštite u Srbiji su u procesu licenciranja, a u podizanje, odnosno izjednačavanje standarda država je u poslednje dve godine uložila više od dve i po milijarde dinara. Jedan takav objekat je i u Subotici, gde je obnovljen stacionalni deo Geronotološkog centra.

U obnovljenom objektu, kapaciteta 99 ležajeva, smešteni su najstariji Subotičani na stacionarnom zbrinjavanju.

U postizanje standarda neophodnih za sticanje licence ovog centra, sa republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pokrajinskog nivoa uložena su 24 miliona dinara.

"Do toga je došlo usled prilagođavanja postojećih soba standardima koje moramo da ispunimo u postupku licenciranja. Postupak licenciranja je uveliko u toku", rekao je direktor Gerontološkog centra Petar Balažević.

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja uložilo je u ovaj centar u poslednje tri godine 110 miliona dinara u postizanje traženih standarda.

"Nema štednje na socijalnoj zaštiti. Ovde pokazujemo da smo u situaciji i stanju da obezbedimo svakom našem korisniku, na teritoriji cele Srbije, jednake uslove", kaže državni sekretar Vladimir Ilić.

"Podsetiću vas da je republičko Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u prethodne dve godine uložilo preko dve milijarde dinara u sredstva za licenciranje ustanova", dodao je njegov kolega Nenad Ivanišević.

Gerontološki centar je jedna od ustanova socijalne zaštite u Subotici u koji je resorno ministarstvo u poslednje tri godine uložilo skoro 140 miliona dinara koji su namenjeni razvoju kapaciteta.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.