SU: Kontinentalu zemljište za novu fabriku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Kontinentalu zemljište za novu fabriku

Nemački Kontinental dobiće više od 25.000 kvadrata zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici za izgradnju nove fabrike.

Naime, Gradsko veće Subotice usvojilo je rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni „Mali Bajmok kompaniji „Contitech Fluid Serbia.

Kako se navodi u rešenju, koje je upućeno Skupštini grada na usvajanje, Vlada Srbije je 23. januara dala prethodnu saglasnost za ovo otuđenje u cilju izgradnje industrijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objekta namenjenog za proizvodnju komponenata za auto industriju.

Prema prošle godine potpisanom memorandumu o razumevanju, Kontitek će u novu fabriku površine 12.000 kvadrata uložiti 17 miliona evra i zaposliti najmanje još 500 radnika do kraja 2018. godine.

Prema ranijim najavama iz same kompanije, početak gradnje se očekuje na proleće, završetak do kraja godine, a novom investicijom broj zaposlenih u ovoj nemačkoj kompaniji biće dupliran.

Ovaj investitor u Subotici posluje od 2011. godine, a trenutno zapošljava oko 600 radnika u postojećoj fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok, u kojoj posluje još niz investitora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotica: Kontinentalu zemljište za novu fabriku

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2016

Nemački Kontinental dobiće više od 25.000 kvadrata zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici za izgradnju nove fabrike...Gradsko veće Subotice usvojilo je rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni „Mali Bajmok kompaniji "„Contitech Fluid Serbia"...Kako...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.