SU: Hrana za napuštene pse i mačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Hrana za napuštene pse i mačke

Građani Subotice prikupili su danas oko 200 kilograma hrane za pse i mačke, nekoliko kućica za pse, ćebad, jastuke, kartonske kutije i ostale potrepštine za napuštene životinje, uz apel organizatora akcije da je problem lutalica potrebno rešavati sistemski.

Akciju je organizovalo Udruženje građana Centar građanskih vrednosti, Udruženje za zaštitu životinja "Anima" i udruženje "Kleine House", a kako je najavljeno, slične akcije planiraju i za naredni period.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Predstavnica Udruženja za zaštitu životinja "Anima" Sabina Pavlović rekla je novinarima da se problem napuštenih životinja može rešiti besplatnom sterilizacijom i čipovanjem iz sredstava koja bi za te namene trebalo da osigura gradska uprava.

Pavlović je rekla i da bi trebalo izmeniti pravnu regulativu koja bi se ticala humanosti građana prema napuštenim životinjama.

"Bilo bi dobro kada bi gradska odluka o zabrani hranjenja pasa i mačaka na javnim površinama bila promenjena, jer mi prvi apelujemo na ljude da hrane ugrožene životinje na ulicama", rekla je Pavlović.

Prema njenim rečima mnogi gradovi u Srbiji promenili su slične ili iste odluke, u nekima je čak dozvoljeno i postavljanje montažnih kućica za ugrožene pse i mačke, ali je ona u Subotici još na snazi.

Dodala je da je preko Fejsbuk (Facebook) stranice ovog udruženja u poslednje dve godine udomljeno više od 500 pasa i mačaka, te da je trenutno u "Animi" zbrinuto 60 životinja.

Sva prikupljena pomoć odmah nakon završetka akcije distribuirana je Udruženju "Anima".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.