SU: Da li će biti novca za festivale?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Da li će biti novca za festivale?

Međunarodni festival pozorišta za decu odložen je za jesen, dok će se Međunarodni festival evropskog filma Palić, održati u trećoj nedelji jula, iako nije zatvorena finansijska konstrukcija. Neraspisivanje konkursa za kulturu na vreme, dovodi do toga da se stavlja pod znak pitanja na koji način će biti održana dva međunarodna festivala u Subotici.

23. Međunarodni festival pozorišta za decu biće održan od 25. septembra do 1. oktobra. Za glavni, takmičarski program >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do sada je prijavljeno preko 170 pozorišta i oko 200 predstava sa raznih strana sveta i iz zemlje domaćina Srbije, među njima i ona sa nacionalnim renomeom. Ove godine je primetno povećano interesovanje dečjih amaterskih pozorišnih grupa za učešće u pratećim programima Festivala, posebno onih iz inostranstva, kažu organizatori.

Na Otvorenom univerzitetu, izvršnom producentu oba festivala, nadaju se da će vlasti imati sluha i na vreme raspisati konkurse jer svako kašnjenje stvara neizvesnost oko održavanja festivala čiji značaj prevazilazi okvire Subotice. U "neizvesnoj finansijskoj situaciji" je i Festival evropskog filma Palić.

Priprema i organizacija oba festivala traje godinu dana. Prema proceni organizatora, ukupan budžet Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici mogao bi biti poznat najranije u aprilu 2016, što je prekasno za Festival koji je bio predviđen za maj.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.