Rukomet: Remi Spartaka i Kikinde Grindex

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet: Remi Spartaka i Kikinde Grindex

U vojvođanskom derbiju 5. kola Arkus rukometne lige Srbije između ''Kikinde Grindex'' i subotičkog ''Spartaka'' bilo je nerešeno 23:23. Iako su Kikinđani vodili sa pet golova prednosti, gostujuća ekipa uspela je da se u poslednjim trenucima utakmice približi i osvoji vredan bod.

Vojvođanski derbi Arkus rukometne lige Srbije pripao je gostujućim rukometašima subotičkog ''Spartaka'' koji su uspeli da osvoje vredan bod protiv rivala ''Kikinde Grindex'' pred oko 800 gledalaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tako ostvare zacrtano još pre dolaska u Kikindu. Domaći igrači imali su veliku prednost, ali se Subotičani nisu predali do poslednje sekunde, pa tako i uspeli da dođu do izjednačenja 23:23.

''Igrali smo dobro na početku, ali je potom usledio pad u igri, pogotovo pred kraj poluvremena. Borili smo se do kraja i izvojevali bod. Još jednom bih čestitao svojim momcima na pravoj lavovskoj borbi'', izjavio je Uroš Kojadinović iz RK ''Spartak'', Subotica.

''Imao sam šta da kažem svojim igračima na tajm autu. Ruku na srce, mi smo spremali još neke igrače koje naši problemi u klubu nisu dozvolili, ali na kraju se ispostavilo da smo prošli više nego dobro jer moramo da budemo prezadovoljni sa tim bodom',' rekao je za RTV Slaviša Laković trener RK ''Spartak'', Subotica.

Kikindska ekipa bila je bolja tokom cele utakmice, stekla veliku prednost od pet golova i svi su videlu još jednu pobedu upisanu za kikindski tim. Međutim, nekoliko grešaka i promašenih zicera bilo je dovoljno da se gosti osvete. Za igrača utakmice proglašen je Stefan Arđelan, rukometaš gostujućeg tima.

''Mislim da su tehničke greške presudile, kao i dosta promašenih zicera. Na kraju je ostao nerešen rezultat. Mi nastvljamo dalje, gledamo napred da iz ovoga izađemo bolji i mudriji'', smatra Stanimir Komarek iz MRK ''Kikinda Grindex''.

''Umesto da smo priveli utakmicu kraju na miran način jer smo imali bodovnu prednost, mi smo loše šutirali, zicere nismo realizovali i tako da je ekipa ''Spartaka'' svojom upornošću došla do zasluženog boda'', rekao je Goran Kurteš, trener MRK ''Kikinda Grindex''.

U narednom, 6. kolu Arkus lige Srbije, rukometaši ''Kikinde Grindex'' ugostiće ekipu zrenjaninskog ''Proletera'' u banatskom derbiju, dok će rukometaši ''Spartaka'' igrati na svom terenu protiv ''Železničara 1949''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.