Rodna gruda u srcu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2015, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodna gruda u srcu

Kad se rodiš u ravnici i kao bezbrižno dete zavoliš pitome predele, grad Suboticu i njenu predivnu okolinu, to kasnije nikada ne zaboraviš, jednostavno, rodni kraj zauvek nosiš u duši i srcu. Upravo ovako razmišlja i Olivera Radovanović, koja već dugi niz godina sa suprugom Vojislavom Vojom taksistom, takođe Srbinom, i decom Aleksandrom, Sanjom i Helenom, živi u Rozenhajmu, idiličnom gradiću u srcu Bavarske.

- Mada se rodni kraj nikada ne zaboravlja, već smo se navikli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na Nemačku i ovaj zaista lepi grad Rozenhajm, u kojem živi moja porodica i svako se bavi svojim poslom, a deca imaju svoje obaveze - priča ekonomista Olivera, rođena u Subotici.

- Trudim se da sam uvek u kontaktu sa najbližima u Srbiji, puno je rodbine i prijatelja, tako da uvek znam šta se dešava i kao da sam u rodnom kraju, a ne u Nemačkoj, gde je ipak moj dom i moja porodica. Kad god nam to obaveze dopuste, kod kuće smo, tačnije u otadžbini i to je lepa prilika da se vidimo sa najmilijima, obiđemo familiju i prijatelje. To su naravno posebni trenuci sreće i zadovoljstva, za to se živi. I onda sledi, kao i uvek povratak, brojne obaveze na poslu i sa decom - u jednom dahu priča Olivera.

Kao i ostali Srbi, kojih ima svuda u dijaspori, Olivera obožava praznike i dane koji su neradni, jer je to prilika da se obiđe rodna gruda.

- Kada se dugo godina živi van, onda to sigurno nije više nostalgija, ali ljubav prema rodnom kraju je zauvek i naravno da volim da krenem na put i obiđem moju Suboticu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.