Rekordan transfer subotičkog Spartaka – napadač već u Švedskoj

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 22:22

Rekordan transfer subotičkog Spartaka – napadač već u Švedskoj

Dosadašnji fudbaler subotičkog Spartaka Srđan Hrstić (20) potpisao je ugovor za švedskog prvaka Heken, ujedno je to i rekordan transfer srpskog superligaša.

Prema navodima medija, Spartak će od prodaje Hrstića zaraditi 1.5 miliona evra plus će imati i 15% od naredne prodaje ovog fudbalera.

Hrstić se već predstavio švedskim medijima koji su ga opisali kao "mladog i darovitog igrača" sa već 50 odigranih mečeva u elitnom rangu i deset postignutih golova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sa Hekenom je potpisao na četiri i po godine.

"Mislim da je ovo korak napred u kojoj karijeri i nadam se da ću ispuniti očekivanja judi u klubu. Video sam da ovde ima vrlo dobrih i kvalitetnih igrača i dobrih rezultata. Ovaj klub ima najbolje uslove za razvoj igrača u Švedskoj", izjavio je Hrstić za švedske medije.

Sportski direktor Hekena Martin Erikson je izneo niz komplimenata na račun srpskog fudbalera.

"Srđan Hrstić je napadač koji ima i brzinu i snagu i koji je već odigrao nekoliko sezona u najjačem rangu srpskog fudbala. Bio je strelac u prethonom kolu tamošnje lige i spreman je da odmah uskoči u tim i pomogne nam u nastavku sezone", rekao je Erikson.

Heken je trenutno drugi u ligi sa bodom manje i utakmicom manje od Elfsborga a nedavno je u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisan od ekipe Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva.

Klub je nedavno prodao svog najboljeg napadača Benija Traorea u Šefild Junajted za četiri miliona evra, a Hrstić stiže kao zamena za ovog golgetera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.