Rekonstrukcija pruge Subotica - Segedin na srpskoj strani odvija se brže od planiranog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022, 12:32

Rekonstrukcija pruge Subotica - Segedin na srpskoj strani odvija se brže od planiranog

Rekonstrukcija pruge između Subotice i Segedina na srpskoj strani deonice odvija se brže od planiranog i za očekivati je da deonica od Subotice do Horgoša bude završena do leta. Sa druge strane granice, radovi idu sporijom dinamikom.

"Moje očekivanje je da negde na leto bude spremna pruga za korišćenje na relaciji Horgoš - Subotica“- rekao je zamenik gradonačelnika Subotice Imre Kern.

Obnova pruga ubrzaće saobraćajnu komunikaciju privrede i građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve zemlje i koristiće se kao alternativna saobraćajnica tokom rekonstrukcije pruge Beograd – Budimpešta.

"Pored bržeg protoka roba, usluga i ljudi, dolazi do povezivanja logističkih centara iz Mađarske i iz severnog dela Srbije. Pored samog povezivanja petog grada u Srbiji i trećeg grada u Mađarskoj, to su Luka Baja, Luka Segedin na Tisi, sa logističkim centrima, pa dalje do Beograda na teritoriji Srbije“- istakao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Dok se otvaranje dela pruge u Srbiji očekuje do leta, sa mađarske strane granice, prema informacijama sa terena, na deonici dugoj petnaest kilometara radovi su stigli do skidanja starih pragova i šina.

A, dok se ne završi rekonstrukcija pruge između Subotice i Segedina, dve države moraju da pronađu još jedno rešenje, a to je ubrzanje granične, odnosno pasoške kontrole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.