Reditelj Andraš Urban novi direktor Novosadskog pozorišta

Izvor: Beta, 07.Apr.2023, 13:18

Reditelj Andraš Urban novi direktor Novosadskog pozorišta

Reditelj Andraš Urban imenovan je za novog direktora Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház), potvrdila je Skupština grada Novog Sada.Urban je od 2005. godine bio direktor Pozorišta "Deže Kostolanji" u Subotici, a u Novosadskom pozorištu, koje predstave izvodi na mađarskom jeziku uz srpski titl, režirao je više predstava, poput "Neoplante" i "Hasanaginice".On je na tom mestu nasledio Valentina Vencela, koji je na čelu pozorišta bio od 2016. godine.Andraš Urban rođen je 1970. godine u Senti. Režiju je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bore Draškovića.Tokom svoje rediteljske karijere režirao je dela Bihnera, Šekspira, Dukovskog, Arabala, Beketa i mnogih drugih, a radio je brojne predstave na prostoru čitave nekadašnje Jugoslavije.Pokrenuo je i Međunarodni i regionalni festival savremenog pozorišta "Desire" 2009. godine.Dobitnik je mnogih esnafskih nagrada i priznanja.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Reditelj Andraš Urban novi je direktor Novosadskog pozorišta

Izvor: Luftika.rs, 07.Apr.2023

Reditelj Andraš Urban imenovan je za novog direktora Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház), potvrdila je Skupština grada Novog Sada.. Urban je od 2005. godine bio direktor Pozorišta „Deže Kostolanji“ u Subotici, a u Novosadskom pozorištu, koje predstave izvodi na mađarskom jeziku uz...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.