Razvoj Palića u fokusu pokrajinske vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvoj Palića u fokusu pokrajinske vlade

Najavljenim dolaskom još jednog investitora, subotička industrijska zona će biti zaokružena celina, a fokus republičke i pokrajinske administracije u narednom periodu biće ulaganja na Paliću, najavio je danas u Subotici Pokrajinski sekretar za privredu Ivan Đoković. On se sastao sa privrednicima regiona Subotice sa kojima je razgovarao o problematici poslovanja i pomoći pokrajine.

Gotovo trećinu sredstava podrške poslovanju od strane pokrajinske Vlade u prošloj godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostvarili su privrednici sa teritorije Regionalne privredne komore u Subotici. Po oceni resornog Pokrajinskog sekretara, subotička Slobodna zona prednjači nad većinom zona u Srbiji, jer se u njoj stvara više od četvrtine nove materijalne vrednosti. Ono što će biti fokus u narednom periodu jeste razvoj Palića.

"Na zajedničkoj sednici dve Vlade je razgovarano o Paliću i prepoznali smo interesovanje i Republičke administracije da se zaista strateški dublje i finansijski značajnije pristupi u narednom periodu rešavanju ovog problema", istakao je pokrajinski sekretar za privredu Ivan Đoković.

Sastanku je prisustvovao i konzul Crne Gore u Srbiji, a tema razgovora je bilo učešće crnogorske privrede, posebno iz sfere turizma, na Sajmu privrede u Subotici koji se održava krajem maja.

"Neku magičnu cifru od milijardu evra zarade u turizmu smo dostigli 2017. godine, ostvaren je i rekordan broj noćenja, rekordna godina po mnogo čemu, a sa srbijanskog tržišta je otprilike standardno više od četvrtine od ukupnog broja noćenja", kaže konzul Crne Gore u Srbiji Dragan Kankaraš.

Sastanci predstavnika Pokrajinske vlade i privrednika sa severa Srbije postali su praksa i održavaju se dva do četiri puta godišnje.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.