Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 08:07

Ratari nastavili protest, čeka se sastanak sa premijerkom

Poljoprivrednici nastavljaju proteste u Novom Sadu, Subotici i Južnom Banatu. Ratari iz Rače na traktorima u Lapovu čekaju odgovor Vlade, a poljoprivrednici su blokirali i oba izlaza iz Pančeva za Beograd. Premijerka Ana Brnabić sastaće se sa poljoprivrednicima u 10 časova, a sastanku će prisustvovati i proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, kao Privredne komore.
Poljoprivrednici su blokirali oba izlaza iz Pančeva za Beograd. Ratari >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su tamo prenoćili i kažu da čekaju sastanak u Beogradu sa premijerkom nakon čega će odlučiti o daljem toku protesta.

Na blokadama su ratari iz Pančeva i okolnih sela, kao i iz kovinske opštine.
Sastanak predstavnika poljoprivrednika sa premijerkom Brnabić zakazan je za 10 časova. U Vladi, kako je saopšteno, očekuju da rezultat razgovora bude rešenje aktuelne situacije, prihvatljivo za poljoprivrednike i za državu i trgovce – vodeći računa o interesima građana.
Ratari traže da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni, da se ukine akciza na gorivo i ograniči trgovinska marža.
Vlada je prvih dana protesta ispunila deo zahteva, ukinula zabranu izvoza ulja i ponudila da otkupna cena suncokreta bude 535 evra po toni.
Poljoprivrednici danima protestuju i blokiraju saobraćajnice. Poručuju da, ako za tonu suncokreta ne dobiju 700 evra, neće imati čime da plate setvu i da će, onda, sledeće godine hrane biti još manje. 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva sa poljoprivrednicima: Niko neće izaći iz Vlade dok se ne postigne dogovor

Izvor: RTS, 15.Avg.2022

Poljoprivrednici nastavljaju proteste u Novom Sadu, Subotici i Južnom Banatu. Ratari iz Rače na traktorima u Lapovu čekaju odgovor Vlade, a poljoprivrednici su blokirali i oba izlaza iz Pančeva za Beograd. Premijerka Ana Brnabić rekla je na sastanku sa poljoprivrednicima da niko neće izaći...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.